HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Doar două doctorițe asigură gărzile la UPU Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, unde se înregistrează o lipsă acută de medici.

Doar două doctorițe asigură gărzile la UPU Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, unde se înregistrează o lipsă acută de medici.
Sursă foto: ambulance.nsw.gov.au

Unitatea de Urgențe a Spitalului Județean Giurgiu se confruntă cu o criză acută de personal medical. Situația este cu atât mai gravă, având în vedere că șeful Unității de Primiri Urgențe a suferit un accident vascular cerebral pe data de 1 noiembrie, iar restul medicilor sunt fie în concediu, fie bolnavi. Astfel, doar două doctorițe asigură gărzi la unitatea unde zilnic se prezintă peste 150 de pacienți.

"La Unitatea de Primiri Urgenţe suntem cinci medici. Unul dintre noi este în concediu pentru creştere şi îngrijire copil, altul lucrează jumătate de normă după ce a suferit un accident nefericit - un infarct renal - şi şeful UPU care pe data de 1 noiembrie a făcut un AVC hemoragic. (...) Avem și alte două doctoriţe şi medici din afara spitalului care ne vin în ajutor la gărzi", a menţionat Dragoş Chivu, managerul Spitalului Judeţean Giurgiu, într-o intervenție la Medika Tv, conform news.ro.

Acesta a precizat că pe data de 3 noiembrie la Unitatea de Primiri Urgenţe era disponibil un singur medic pentru gardă. În acest context dificil, medicii din spital "s-au mobilizat" pentru a asigura garda la UPU, având în vedere că într-o zi la UPU Giurgiu se prezintă între 150 și 180 de pacienți.

"Vă puteți imagina, doar să spui: bună ziua fiecărui pacient, pentru un singur medic, este extrem de solicitant", a subliniat managerul.

El a mai adăugat că medicul șef al UPU din cadrul Spitalului Județean Giurgiu a suferit accidentul vascular cerebral acasă, după ce a terminat tura de gardă. Acesta nu exclude posibilitatea ca epuizarea să fi contribuit la acest incident regretabil.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin