HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Directorul ANM a dezvăluit data reală a ninsorilor în București, contrazicând prognoza Accuweather

Directorul ANM a dezvăluit data reală a ninsorilor în București, contrazicând prognoza Accuweather
Sursă foto: Twitter

Previziunile meteorologice de la Accuweather indică faptul că Bucureștiul se va confrunta cu ninsori abundente în perioada Crăciunului, o idee puternic contrazisă de conducerea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

"Trebuie să vă spunem clar și răspicat că nu există nimeni pe acest pământ care poate realiza o prognoză meteo pentru Crăciun cu șapte săptămâni în avans. Suntem conștienți că există persoane care ar dori să aibă aceste informații, dar nu ar fi corect din partea noastră să afirmăm că acest lucru este posibil. Nimeni nu ar trebui să vă ofere astfel de promisiuni. O prognoză meteo științifico-corectă pentru perioada Craciunului, specifica Bucurestiului, va putea fi realizată aproximativ pe data de 10 decembrie", a declarat Florinela Georgescu.

"Utilizăm diverse tehnici și modele pentru a elabora prognozele pe care le distribuim ulterior la nivel global. Nu vom intra în detalii tehnice complexe, dar ceea ce trebuie să rețineți este că fiecare prognoză necesită un proces riguros de cercetare și studiu. Cu toate acestea, cel mai probabil scenariu este ca vremea să fie similara cu cea din anul precedent. În București nu a nins de 12 ani, astfel că probabilitatea unei ninsori în acest an este extrem de scăzută", a adaugat Florinela Georgescu.

Directorul ANM a menționat și posibilitatea ca curenții oceanici să aibă un oarecare impact asupra vremii, însă evoluția acestora rămâne dificil de prezis.

"În acest context, avem o abordare precaută, dat fiind că situația poate suferi schimbări rapide. Există posibilitatea unei influențe minore, dar aceasta se poate manifesta prin ploi, nu neapărat prin ninsori", a mai precizat ea. "De aceea suntem prudenți! În același timp, situația ar putea fi diferită în zonele montane, unde tradițional Craciunul este asociat cu zăpadă!", a concluzionat oficialul ANM.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu