HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Directoarea ANM prezice o modificare drastică a condițiilor meteorologice: România se va confrunta cu ploi și furtuni. Va ninge de asemenea.

Directoarea ANM prezice o modificare drastică a condițiilor meteorologice: România se va confrunta cu ploi și furtuni. Va ninge de asemenea.
Sursă foto: Inquam Photos

Elena Mateescu, conducătoarea ANM, a detaliat că, începând de miercuri, condițiile meteo vor cunoaște o răcire, iar precipitațiile vor domina în majoritatea țării. În plus, la altitudini mai mari, ploaia se va transforma în lapoviță și ninsoare.

"Astăzi avem parte de temperaturi ridicate, cu 20 de grade la această oră la Zimnicea, 16 grade în Capitală și de altfel, la multe stații din partea de sud-est a țării, 19...20 de grade.
Mâine vom avea temperaturi ușor descrescute, dar ele vor fi totuși peste media obișnuită pentru această perioadă a anului. Mâine valorile se vor situa frecvent între 8...18 grade Celsius.
Joi vom avea un ecart similar al temperaturilor - între 7...14 grade Celsius. De asemenea, chiar și weekend-ul va avea temperaturi puțin mai ridicate decât ar fi normal.
În general temperatura minimă va fi pozitivă - între 2...10 grade Celsius. În zonele depresionare este posibil să ne apropiem totuși de 0 grade Celsius", a precizat Elena Mateescu pe Antena 3 CNN.

Se prefigurează schimbarea vremii și sosirea ploilor

Conducatoarea ANM a detaliat că, începând de miercuri, precipitațiile vor fi prezente în aproape întreaga țară.

"Dar ceea ce este cu adevărat important de reținut este că mâine vom avea precipitații în majoritatea zonelor țării. În noaptea de miercuri spre joi, în cele mai multe regiuni, dar mai ales în Maramureș, Transilvania, Moldova, local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, dar și în zona Banatului și a Crișanei.
Vom avea ploi moderate cantitativ - între 15-25 l/mp. Dar la altitudini de peste 1600 de metri, pe parcursul nopții vor apărea ninsori și lapoviță. Aceste fenomene vor fi asociate cu intensificări ale vântului, care va ajunge la rafale de 70...80 km/h.
Weekend-ul va aduce o ușoară ameliorare din punct de vedere al precipitațiilor. Totuși rămânem interesați de temperaturile care se vor situa între 7 până la 14...15 grade Celsius", a completat conducatoarea ANM.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin