HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Diana Șoșoacă, din nou subiect de discuție în media sârbă: Susține că singura soluție este victoria S.O.S. România la alegeri

Diana Șoșoacă, din nou subiect de discuție în media sârbă: Susține că singura soluție este victoria S.O.S. România la alegeri
Sursă foto: Facebook

Publicațiile sârbești continuă să acorde atenție senatorului român Diana Șoșoacă, liderul partidului S.O.S. România. După interviul apărut luni în Vecerni Novosti, a fost publicat un nou dialog cu aceasta în ziarul Novi Standard.

Diana Șoșoacă este o figură politică proeminentă în România, deținând funcția de senator și conducând partidul „S.O.S. România”. Ea a reușit să se facă remarcată prin abordarea unor teme evitate frecvent de partidele politice mainstream din țara sa, se menționează în introducerea interviului.

1. Poporul român a exprimat din nou solidaritate cu sârbii în conflictul pentru păstrarea Kosovo și Metohija, în timpul meciului de fotbal împotriva autoproclamatului Kosovo. Acest lucru este datorat posibilului separatism al maghiarilor din România sau simpatiei românilor pentru sârbi?
1."Admiraţia românilor pentru Serbia este reală şi profundă, iar curajul și mândria sârbilor sunt o sursă de inspirație pentru români..." 2. Țara dumneavoastră are granița comună cu Ucraina, unde are loc un conflict major de mult timp. Care sunt repercusiunile asupra României?
Războiul din Ucraina ne afectează economic în primul rând prin cerealele ucrainene care au invadat România și i-au falimentat pe fermierii români... 3. România este membră a Uniunii Europene de mulți ani. Serbia ar putea fi, de asemenea, invitată să se alăture acestei organizații. A avut aderarea la UE un impact pozitiv asupra nivelului de trai al cetățenilor români?
"Românii sunt tot mai săraci, iar viața lor devine tot mai scumpă sub diktatele UE..." 4. Deci, dacă v-am înțeles corect, considerați că apartenența la Uniunea Europeană are efecte negative asupra situației economice din țara dumneavoastră?
"Puterea de cumpărare a populației este atât de scăzută prin comparație cu prețurile în continuă creștere..." 5. Care este starea demografică actuală?
"Situația e așa de gravă încât se nasc mai mulți copii români în diaspora decât în țară!..."

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu