HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Descinderi masive în București și alte 9 județe - Numeroase percheziții legate de două dosare penale

Descinderi masive în București și alte 9 județe - Numeroase percheziții legate de două dosare penale
Sursă foto: observatorulph.ro

Forțele de ordine și organele de urmărire penală au efectuat luni dimineață raiduri în numeroase locații din capitală și alte 9 județe, la companii suspectate de activități ilegale care au prejudiciat bugetul național.

Au fost vizate două dosare penale în cadrul acestor acțiuni. Operațiuni fictive pentru rambursări ilegale de TVA

S-a descoperit că o firmă din Cluj-Napoca ar fi raportat în registrele sale contabile, între anii 2017 – 2021, achiziții inexistente de la 5 companii românești, cu scopul de a reduce obligațiile fiscale către stat.

În acest caz, vor fi executate 7 mandate de aducere pentru a se desfășura audieri.

Dauna cauzată bugetului general al națiunii a fost estimată la peste 900.000 lei, urmând să se ia măsuri asiguratorii pentru recuperarea acesteia.Achiziții fictive

Referitor la cel de-al doilea dosar penal investigat, cercetările au relevat că, în perioada 2021 - aprilie 2022, o altă firmă cu sediul în Cluj-Napoca ar fi trecut în registrele contabile achiziții inexistente de la trei firme locale, cu scopul reducerii obligațiilor fiscale către stat.

Vor fi executate două mandate de aducere pentru audieri în acest caz.

Prejudiciul cauzat va fi determinat în cadrul acestei anchete.

Ca rezultat al perchezițiilor, au fost găsite și confiscate documente contabile ale firmelor implicate, telefoane mobile, laptopuri, unități centrale de calculator și dispozitive de stocare care se presupune că ar conține date relevante pentru rezolvarea cazului.

La operațiunile desfășurate au luat parte polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Cluj, Serviciului Criminalistic Cluj, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj, Poliției municipiului Cluj-Napoca, precum și ai serviciilor de investigare a criminalității economice din județele unde s-au efectuat perchezițiile.

Acțiunea a beneficiat și de suportul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu