HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Deschiderea Târgului de Crăciun din Sibiu va avea loc pe 17 noiembrie.

Deschiderea Târgului de Crăciun din Sibiu va avea loc pe 17 noiembrie.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Evenimentul festiv al Târgului de Crăciun din Sibiu este programat să își deschidă porțile vineri, 17 noiembrie, cu peste o sută de expozanți care se pregătesc să participe. O proporție semnificativă, mai mult de o treime dintre aceștia, vor marca prima lor prezență la acest eveniment sibian. Într-o premieră pentru târg, spațiul expozițional va fi extins în curtea Palatului Brukenthal, găzduind produse handmade și patiserie.

"Târgul de Crăciun de la Sibiu revine în Piaţa Mare începând cu 17 noiembrie 2023. Peste 110 expozanţi îi întâmpină pe sibieni şi pe turişti cu numeroase produse, de la cadouri extrem de variate până la cele mai delicioase mâncăruri şi băuturi de sezon. Dintre aceştia, mai mult de o treime sunt la prima prezenţă în cadrul acestui eveniment", a fost anunțul făcut miercuri de Primăria Sibiu conform news.ro.

Conform sursei menționate anterior, printre atracțiile principale ale acestui an se numără proiecțiile impresionante pe clădirile din Piaţa Mare, Atelierul lui Moş Crăciun, roata panoramică, trenuleţul turistic și patinoarul.

"O noutate a ediţiei din acest an a Târgului de Crăciun o constituie extindere acestuia în curtea Palatului Brukenthal. Această nouă locaţie este gândită ca o alternativă la forfota publicului din Piaţa Mare. Aici, vizitatorii vor întâlni expozanţi cu articole handmade deosebite, patiserii din Sibiu şi Cluj-Napoca, un bar operat de către barmani experimentaţi, dar şi multe surprize culinare", a adăugat Primăria Sibiu.

Primăria a menționat și faptul că nu va lipsi muzica - scena amplasată în curtea Palatului Brukenthal urmând să găzduiască artiști precum Andi Moisescu, DJ Antenna, DJ Vasile, Nopame și diverse trupe de jazz, DJ-i de electro funk sau interpreți de muzică clasică.

"Târgul de Crăciun vă aşteaptă în Piaţa Mare până în data de 2 ianuarie 2024, iar în curtea Muzeului Naţional Brukenthal până în 27 decembrie 2023. Evenimentul este organizat de Asociaţia Events for Tourism şi este inclus pe Agenda Culturală 2023 a Municipiului Sibiu", a mai comunicat primaria.

Târgul de Craciun din Sibiu se numără printre cele mai cunoscute și apreciate manifestări de acest gen din țară, fiind inclus în anii anteriori în topuri mondiale de profil.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu