HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Deschiderea iminentă a impresionantului pod din Argeș, care va dirija traficul rutier pe ruta istorică Rucăr-Bran, anunță directorul CNAIR.

Deschiderea iminentă a impresionantului pod din Argeș, care va dirija traficul rutier pe ruta istorică Rucăr-Bran, anunță directorul CNAIR.
Sursă foto: economedia.ro

Conducătorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii (CNAIR), Cristian Pistol, a dezvăluit pe rețeaua sa de socializare Facebook că podul situat în apropierea localităţii Podul Dâmboviţei este posibil să fie inaugurat până la finalul lunii noiembrie. Acesta a subliniat faptul că acesta este primul pod metalic cu formă arcuită și cu calea de circulație plasată la partea superioară care a fost construit vreodată în România.

"Un pod spectaculos din judeţul Argeş este foarte aproape de deschidere! Este primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară construit până acum în România. Podul din zona localităţii Podul Dâmboviţei, situat pe DN73, are o lungime de 170 de metri şi o înălţime maximă de 31 de metri iar construcţia lui (finanţată prin POIM) a durat 1 an şi 6 luni. Acesta va prelua traficul rutier pe traseu istoric Rucăr-Bran şi va avea o contribuţie importantă la dezvoltarea economică a zonelor tranzitate de DN73 în Muntenia şi Transilvania", a menționat Pistol pe platforma online.

Potrivit afirmațiilor sale, atât vizitatorii interesați să ajungă în această regiune, mai ales pentru a vizita Castelul Bran, cât și marile companii de transport vor beneficia de siguranță și confort odată cu deschiderea circulației pe noul pod.

Podul vechi, construit din zidărie de piatră și care datează din 1886 (fiind declarat monument istoric), va fi deschis doar pentru vehiculele care nu depășesc greutatea maximă de 16 tone. În schimb, vehiculele mari vor putea circula exclusiv pe noul pod metalic.

Cristian Pistol a subliniat că noul pod arcuit, realizat de ingineri români, a fost posibil doar după ce au fost găsite soluții tehnice care să nu dăuneze mediului înconjurător și care să permită accesul la proprietățile din apropiere.

"După ce am verificat astăzi lucrările în şantier am certitudinea că putem să deschidem circulaţia pe noul pod până la sfârşitul lunii noiembrie (2023)", a adaugat Cristian Pistol.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin