HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Derco și Aerostar au încheiat un Acord pentru mentenanța flotei de avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Române.

Derco și Aerostar au încheiat un Acord pentru mentenanța flotei de avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Române.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Derco și Aerostar au încheiat un acord pentru mentenanța flotei de avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Române.

Conform unui anunț al Lockheed Martin, transmis vineri către AGERPRES, Derco va furniza Aerostar cu instrumentele specializate, echipamentele, documentația tehnică și instruirea necesare pentru a repara cu succes componente ale avioanelor F-16.

"Suntem mândri de a fi cea mai recentă unitate din grupul Lockheed Martin care se asociază cu România prin acest nou acord cu Aerostar. Soluţia tehnologică Derco, pe care o împărtăşim cu Aerostar, va asigura pregătirea, eficienţa şi siguranţa personalului militar românesc care operează avioanele de luptă F-16", a declarat preşedintele şi directorul general al Derco, Todd Morar.

Grigore Filip, președintele și CEO-ul companiei din Bacău, a subliniat importanța rolului pe care Aerostar îl va avea în întreținerea și repararea noilor flote de avioane din România și regiune.

"Dorim să consolidăm poziţia României pe această piaţă şi să ne bazăm pe capacităţile şi cunoştinţele noastre tehnice", a spus Grigore Filip.

Acordul a fost semnat la doar câteva zile după inaugurarea primului Centru European de Instruire pentru F-16 la Baza Aeriană Fetești, în sudul României, și reprezintă o continuare a celor 26 de ani de colaborare între Lockheed Martin și România în sprijinul apărării naționale, industriei și mediului academic.

"În calitate de lider mondial în domeniul tehnologiei, Lockheed Martin este decis să sprijine activitatea Ministerului Economiei în vederea consolidării capacităţilor industriei aerospaţiale şi de apărare din România şi să investească în parteneriate pe termen lung care să sprijine crearea de locuri de muncă înalt calificate şi transferul de tehnologie", se menţionează în comunicat.

Fondată în 1979, Derco are sediul central in Milwaukee, Wisconsin și este un lider recunoscut la nivel global pentru furnizarea pieselor de schimb pentru avioane, logistică, reparații ale componentelor aeronautice și soluții tehnice pentru clienți din întreaga lume. În prezent, Derco este un integrator și furnizor complet de soluții logistice care susține flotele militare și comerciale din 65 de țări.

Situată in Bethesda, Maryland, Lockheed Martin Corporation este o companie internațională specializată in industria aerospațială și securitate, cu aproximativ 116.000 de angajați la nivel mondial, specializată în cercetare, proiectare, dezvoltare, producție, integrare și întreținere a sistemelor, produselor și serviciilor tehnologice avansate.

Înființată în 1953, Aerostar este cea mai importantă companie aerospațială și de apărare din România, specializată în producția, asamblarea și integrarea sistemelor de apărare și aviație precum și suport logistic integrat pentru o gamă largă de sisteme de apărare și aviație.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu