HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Delia și soțul său, prinși într-un cutremur puternic în Nepal! Există zeci de victime rănite.

Delia și soțul său, prinși într-un cutremur puternic în Nepal! Există zeci de victime rănite.
Sursă foto: viva.ro

Artista Delia și partenerul ei de viață, Răzvan Munteanu, au fost luați prin surprindere de un seism puternic în Nepal, unde se aflau pentru a participa la o expediție extrem de provocatoare la muntele Everest. În urma cutremurului s-au înregistrat numeroase victime.

Suresh Sunar, un reprezentant oficial din districtul Jajarkot, a relatat pentru Reuters că cel puțin 20 de persoane au necesitat îngrijiri medicale urgente. "Colectăm detalii, dar din cauza frigului și a nopții este dificil să obținem informații din zonele îndepărtate", a comunicat el. „Am mobilizat personalul de salvare”.

Autoritățile nepaleze au raportat că evenimentul seismic s-a produs la ora 23:47 (1802 GMT) în districtul Jajarkot din provincia Karnali. Acesta este situat la aproximativ 500 km vest față de capitala Kathmandu.

Imagini difuzate de mass-media locală prezintă clădiri cu etaje multiple făcute din cărămizi care s-au prăbușit sub impactul cutremurului.

Seismul a fost resimțit nu doar în districtele adiacente, ci și în capitala națională Kathmandu, conform declarațiilor locuitorilor.

Santosh Rokka, un oficial al poliţiei locale, a declarat pentru Reuters: „Casele s-au prăbușit. Oamenii au ieșit în grabă din casele lor. Am ieșit în mulțimea de locuitori îngroziți. Încercăm să aflăm detalii despre pagube”.

Cutremurul a făcut clădirile din New Delhi, situat la o distanță de aproximativ 600 km, să se zguduie, potrivit martorilor Reuters. Pe platforma de socializare X, anterior cunoscută sub numele de Twitter, au circulat clipuri video cu oameni care alergau pe stradă și clădiri evacuate.

Centrul german de cercetare pentru geosciințe (GFZ) a determinat că seismul a avut o magnitudine de 6,2 și o adâncime de 10 km.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin