HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Declinul bursei europene: investitorii monitorizează rezultatele companiilor și randamentele obligațiunilor

Declinul bursei europene: investitorii monitorizează rezultatele companiilor și randamentele obligațiunilor
Sursă foto: afaceri.news

În ziua de joi, bursele europene au înregistrat o scădere, cu atenția investitorilor fiind îndreptată către rezultatele financiare ale companiilor din al treilea trimestru și randamentele obligațiunilor de stat, potrivit CNBC, citat de news.ro.

Acțiunile din sectorul auto au înregistrat cele mai mari pierderi, cu o scădere de 2.1%, datorită rezultatelor dezamăgitoare raportate de companiile din acest domeniu. În același timp, acțiunile companiilor care operează în sectorul călătoriilor au cunoscut o scădere de 1.3%.

Cu toate acestea, acțiunile firmelor tehnologice au crescut cu 0.2%. Acest indice a reușit să-și revină după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a confirmat că va menține ratele dobânzii stabile după zece creșteri consecutive. Pe fondul acestor anunțuri, euro a rămas sub presiune față de lira sterlină și dolarul american.

Standard Chartered a înregistrat o scadere semnificativă a acțiunilor sale cu 12%, dupa ce banca britanicã a raportat un profit mult sub anticipările pieței, evidențiind un impact de 1 miliard de dolari cauzat de expunerea la sectorul bancar și imobiliar chinez.

În paralel, acțiunile Siemens Energy au înregistrat o scădere dramatică de 35% joi, după ce gigantul din sectorul energiei eoliene a solicitat garanții din partea guvernului german.

Ziua de joi a fost marcata de raportarea rezultatelor financiare ale unui număr mare de companii, printre care se numără BNP Paribas, TotalEnergies, Volvo Cars, Novozymes, Volkswagen, Carrefour, Saab și Wacker Chemie.

Investitorii analizează și activitatea din Statele Unite într-o săptămână aglomerată cu raportări financiare ale companiilor tehnologice. Meta - proprietarul Facebook - a raportat rezultate mai bune decât erau previzionate investitorii după închiderea bursei de miercuri.

Indicele DAX al bursei germane a scăzut cu 1.08%, indicele CAC 40 al bursei franceze a scăzut cu 0.38%, iar indicele FTSE 100 al bursei britanice a scăzut cu 0.81%. Pe de altă parte, indicele italian FTSE MIB a crescut cu 0.29%, dar IBEX 35 al bursei spaniole a pierdut 0.24%.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin