HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Decizia Tribunalului Vaslui privind prelungirea arestului preventiv pentru Dumitru Buzatu a fost amânată.

Decizia Tribunalului Vaslui privind prelungirea arestului preventiv pentru Dumitru Buzatu a fost amânată.
Sursă foto: replicaonline.ro

Decizia cu privire la extinderea detenției preventive a lui Dumitru Buzatu a fost amânată de Tribunalul Vaslui.

Acest tribunal a emis un mandat de arestare preventivă pe 23 septembrie pentru o perioadă de 30 de zile împotriva lui Buzatu, acuzat de primirea de mită. Cu toate acestea, soluția a fost contestată de acesta. Contestarea depusă de avocatul lui Dumitru Buzatu a fost respinsă mai târziu de judecătorii Curții de Apel Iași.

Buzatu a fost surprins în timp ce primea o mită în valoare de 1,25 milioane lei pentru favorizarea unei companii în obținerea unui contract. Suma respectivă a fost descoperită în portbagajul mașinii sale de către anchetatori după ce ar fi primit-o într-un restaurant.


"În intervalul 8 mai - 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (...) ar fi solicitat unui om de afaceri (martor în cauză) sume monetare, reprezentând 10% din valoarea unui contract public pe care acesta din urmă l-a semnat cu Consiliul Județean Vaslui și care se referea la renovarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui, astfel încât contractul să fie executat fără probleme (plată facturilor). În acest context (...), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, moment în care a fost detectată infracțiunea flagrantă", a declarat DNA.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu