HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Decizia guvernului: companiile cu o cifră de afaceri minimă de 750 de milioane de euro vor fi impozitate cu 15% pe profit.

Decizia guvernului: companiile cu o cifră de afaceri minimă de 750 de milioane de euro vor fi impozitate cu 15% pe profit.
Sursă foto: FINACO

Joi, guvernul a dat undă verde unui proiect legislativ care propune taxarea veniturilor corporațiilor mari cu un minim de 15%, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Detaliind, se referă la conglomeratele mari sau companiile multinaționale și naționale ale căror venituri anuale consolidate ating sau depășesc pragul de 750 milioane euro, conform unei declarații emise de guvern.

Propunerea legislativă aduce în sistemul juridic național directiva UE 2022/2523 care vizează garantarea unui nivel minimal global al impozitării pentru grupurile multinaționale și entități naționale de dimensiuni mari în cadrul Uniunii. Directiva reflectă structura și conținutul regulamentelor model stabilite de OCDE.

"Această reformă urmăreşte să stabilească o limită privind concurenţa în ceea ce priveşte cotele impozitului pe profit, prin stabilirea unui nivel minim global de impozitare. Prin eliminarea unei părţi a avantajelor generate de transferul profiturilor către jurisdicţii cu impozitare zero sau foarte scăzută se vor crea condiţii de concurenţă echitabilă. Practic, sistemul de impozitare va determina plata unui impozit echitabil indiferent de locul unde îşi desfăşoară activitatea", se menționează în declarație.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu