În calitate de lider al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) din Parlamentul European, am avut privilegiul de a conduce o delegație ITRE într-o vizită de lucru la San Francisco, SUA, săptămâna trecută. Scopul nostru a fost acela de a încuraja dialogul și de a întări cooperarea în domeniile tehnologiei și securității cibernetice între Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, conform declarației lui Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European pe pagina sa de Facebook:
"Am avut privilegiul ca în timpul acestei vizite să discutăm despre securitate cibernetică cu vicepreședintele ATT, Chris Boyer, precum și cu echipa ATT din Bruxelles. Delegația ITRE a mai avut întâlniri cu consulii generali ai țărilor UE care au birouri deschise în California și care susțin interesele companiilor europene și promovează oportunități de investiții în UE.
California este un epicentru global al inovației, ocupând locul al cincilea ca economie la nivel mondial și adăpostind numeroase startup-uri și companii cu un mediu de afaceri solid.
Delegația ITRE a avut prilejul să viziteze companii inovatoare din Silicon Valley precum Lyten, un producător de baterii folosind tehnologii avansate cu o amprentă de carbon redusă și Gilead, un lider în tratamentul și eradicarea hepatitei C și HIV.
Am avut oportunitatea de a avea discuții extrem de captivante și productive pe teme actuale legate de securitatea cibernetică la Universitatea Stanford cu Andrew Grotto, fost director senior pentru securitate cibernetică la Casa Albă în timpul administrațiilor Obama și Trump.
Am mai avut întâlniri cu senatorul din California, Josh Becker, precum și cu liderii Palo Alto Networks unde am discutat despre securitatea cibernetică și importanța reducerii emisiilor de CO2, evidențiind exemplul pozitiv pe care California îl poate oferi altor state și regiuni
Vizita noastră la Nvidia, un lider în soluții pentru inteligența artificială, precum și la Universitatea Berkeley unde s-au discutat proiecte de cercetare în domeniul energiei, a evidențiat importanța inovării și a cooperarii în domeniul tehnologic.
Inteligența artificială, supercomputerele și realitatea virtuală aduc posibilitati semnificative pentru creștere economică și inovație. Este însă esențial să abordăm această evoluție cu precauțiune pentru a ne asigura că beneficiile sunt distribuite într-un mod echitabil și durabil.
Comisia ITRE din Parlamentul European este determinată să continue colaborarea și să lucreze la îmbunătățirea securității cibernetice, precum și la promovarea unei dezvoltări economice durabile și inovatoare, care aduc beneficii pentru cetățenii europeni și companiile din Europa.”