HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Crestere de 1,7 miliarde lei pentru Fondul de asigurări sociale de sănătate

Crestere de 1,7 miliarde lei pentru Fondul de asigurări sociale de sănătate
Sursă foto: Guvernul Romaniei

Reprezentantul oficial al Guvernului, Mihai Constantin, a comunicat că autorităţile executive au adoptat o decizie în cadrul şedinţei de joi, prin care se vor aloca 1,7 miliarde de lei pentru susţinerea cheltuielilor Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate în luna noiembrie.

Înaintea desfăşurării adunării guvernamentale, prim-ministrul Marcel Ciolacu menţionase că bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate va beneficia de un supliment de 1,7 miliarde de lei, conform Agerpres.


Fondurile sunt rezervate pentru servicii medicale, medicamente, echipamente şi aparatură medicală şi programe naţionale curative în domeniul sănătăţii.

"Majorăm bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate cu 1,7 miliarde de lei din rezerva bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru servicii medicale, medicamente, materiale şi dispozitive medicale, inclusiv pentru derularea programelor naţionale de sănătate curative şi acordarea medicamentelor compensate şi gratuite", declara liderul executivului.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin