HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Crazele cu Ozempic a crescut: cum a devenit disponibil pentru vânzare un medicament extrem de puternic

Crazele cu Ozempic a crescut: cum a devenit disponibil pentru vânzare un medicament extrem de puternic
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Beatrice Speteanu, o profesionistă în domeniul farmaceutic și lider al Asociației Farmaciilor Tradiționale și a Practicienilor, subliniază riscul major pe care îl reprezintă medicamentele oncologice comercializate online. Acestea pot fi un pericol real pentru viața pacienților, deoarece nu există nicio garanție cu privire la condițiile în care au fost păstrate. Creșterea fenomenului vânzării acestor medicamente pe internet este mai accentuată în această perioadă, când numeroși pacienți afectați de boli oncologice se plâng că au acces limitat la tratamente din cauza insuficienței finanțarii sistemului, potrivit News.ro.

"Aceasta este o problemă care persistă de ani buni și se agravează atunci când apare o criză pe piață. Din nefericire, exact aceste medicamente, greu de găsit în mod normal din cauza deficitului lor, devin extrem de atractive pentru export.

În prezent discutăm despre o situație în care pacienți ar putea vinde tratamentul lor online sau altele recurg la orice alternativă pentru a-și continua tratamentul și a cheltui mai puțini bani. Nu putem ști dacă acestea sunt contrafaceri - ceea ce presupune un risc foarte mare că nu vor fi eficiente și astfel pacientul își pune în pericol tratamentul și viața - sau dacă pot fi toxice. În ceea ce privește medicamentele cumpărate legal din farmacii, nu putem ști condițiile de depozitare, cum au fost păstrate în locuințele oamenilor sau poate chiar în depozite. Vorbim despre temperaturi de peste 40 de grade vara, îngheț iarna, umiditate... sunt foarte mulți factori care pot fi periculoși", a explicat Beatrice Speteanu.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu