HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Costel Fotea: Am deschis oficial noua clădire de Pediatrie a Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor

Costel Fotea: Am deschis oficial noua clădire de Pediatrie a Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor
Sursă foto: CJ Galați

Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, a făcut cunoscut joi că noua clădire a Secţiei Pediatrie din cadrul Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor este acum funcțională. Noua structură este de cinci ori mai mare comparativ cu precedenta secţie și dispune de saloane dotate cu baie proprie, rezerve pentru mamă şi copil, precum și saloane echipate cu paturi pentru părinţi. În plus, fiecare pat este prevăzut cu un sistem de alarmare şi avertizare destinat personalului medical.

”Am inaugurat noua clădire de Pediatrie a Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor. Este o mare bucurie pentru mine că am finalizat această investiţie pentru sănătatea copiilor şi pentru întreaga comunitate din Târgu Bujor. An de an, peste 2.000 de copii din Târgu Bujor şi zonele limitrofe au nevoie de îngrijire medicală la acest spital. De aceea, am decis să construim o clădire nouă, cu saloane mari, fiecare salon având toaletă proprie şi rampe de oxigen, cu spaţii moderne pentru medici, asistente şi pentru tratament, astfel încât cei mici să fie îngrijiţi acasă, la Târgu Bujor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi, pe Facebook joi seară, potrivit news.ro.

Conform declarațiilor lui Fotea, noua clădire a Secției Pediatrie este de cinci ori mai mare decât secția anterioară și saloanele au fost special amenajate pentru copii, fiind colorate și primitoare.

”De asemenea, acum sunt şi saloane cu paturi pentru părinţi sau rezerve mamă–copil, precum şi spaţiu de joacă şi cameră de studiu. Mai mult, fiecare pat are şi un sistem de alarmare şi avertizare a personalului medical. În plus, clădirea a fost dotată cu mobilier şi echipamente medicale noi (ecograf, electrocardiograf, autoclavă pentru sterilizare, aparat de purificat aerul, defibrilator, monitor funcţii vitale)”, a adaugat preşedintele CJ Galaţi,

Fotea menționează că noua clădire este una "verde", având instalate pompe de căldură, panouri solare şi panouri fotovoltaice. De asemenea este dotată cu internet wireless și un sistem modern de detecţie și alarmare în cazul unui incendiu sau al depășirii concentraţiei normale de oxigen.

”Nu e singura investiţie cu fonduri europene de la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor, având în derulare în acest moment lucrări de extindere a Ambulatoriului de Specialitate şi de eficientizare energetică a corpului principal al spitalului. În total, investiţii de peste 30 de milioane de lei”, a mai precizat oficialul.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu