HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Conflict în calificările pentru Euro 2024 - Ucraina a solicitat penalty în timpul suplimentar al meciului crucial cu Italia.

Conflict în calificările pentru Euro 2024 - Ucraina a solicitat penalty în timpul suplimentar al meciului crucial cu Italia.
Sursă foto: Fabio Ferrari/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naţionala Italiei a terminat meciul de luni seara, în deplasare, cu un rezultat de 0-0 împotriva echipei din Ucraina, asigurându-şi astfel locul la Euro 2024. Alături de ea s-au mai calificat pentru turneul final și echipele Cehia (cu un scor de 3-0 împotriva Moldovei) şi Slovenia (cu un rezultat de 2-1 în faţa Kazahstanului).

Penalty disputat

În timpul prelungirilor partidei, ucrainenii au solicitat un penalty, dar arbitrul nu le-a dat dreptate. Atât jucătorii cât și staff-ul echipei din Ucraina au fost vizibil nemulțumiți și surprinși de această hotărâre, însă decizia oficialilor nu a fost cea pe care o sperau.

Acest incident survine la scurt timp după ce Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a afirmat că ar fi un "dezastru" dacă Italia nu ar reuși să se califice la Euro 2024 - afirmație care l-a contrariat pe selecționerul Ucrainei, Serhiy Rebrov.

Ceferin a spus: "Italia trebuie să se califice la Euro 2024, altfel va fi un dezastru, naționala Italiei este prea importantă, dar cred că va învinge Ucraina".

Declarațiile lui Ceferin au provocat nemulțumire în rândul comunității fotbalistice ucrainene, dar Rebrov a subliniat că jucătorii săi vor folosi aceste cuvinte ca sursă de motivație pentru meci.

Cehia și Slovenia, calificate

Cehia a câștigat decisiv cu 3-0 în partida de acasă împotriva Moldovei. Deși oaspeţii au rezistat majoritatea timpului, fiind conduşi la limită de cehi, situația s-a schimbat după eliminarea lui Vladislav Baboglo, din minutul 55. Cehia a reușit să marcheze de două ori în superioritate numerică şi a terminat pe locul al doilea în grupa E, cu 15 puncte. Albania se află pe primul loc cu același număr de puncte. Pe locurile următoare se află Polonia (11 puncte), Moldova (10 puncte) și Insulele Feroe (2 puncte).

A treia echipă care și-a asigurat luni seara prezența la Euro 2024 este Slovenia, care a învins Kazahstanul cu 2-1 în grupa H. Danemarca conduce grupa cu un total de 22 de puncte. Pe poziția secundă se află Slovenia, cu același număr de puncte, urmată de Finlanda (18 puncte), Kazahstan (18 puncte), Irlanda de Nord (9 puncte) și San Marino (zero puncte).

Rezultatele înregistrate luni seara, în calificările Euro 2024 sunt următoarele:

Grupa C: Ucraina – Italia 0-0;

Grupa C: Macedonia de Nord – Anglia 1-1 (Bardhi 41 / Kane 59);

Grupa E: Cehia – Moldova 3-0 (Doudera 14, Chory 72, Soucek 90);

Grupa E: Albania – Insulele Feroe 0-0;

Grupa H: Irlanda de Nord – Danemarca 2-0 (Price 60, D. Charles 81);

Grupa H: Slovenia – Kazahstan 2-1 (Sesko 41 penalti, Verbic 86 / Orazov 48);

Grupa H: San Marino – Finlanda 1-2 (Berardi 90+7 / Soiri 50,58).

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin