HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Condițiile meteo se înrăutățesc. Se anunță temperaturi scăzute, precipitații și ninsori.

Condițiile meteo se înrăutățesc. Se anunță temperaturi scăzute, precipitații și ninsori.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

În perioada următoare, o serie de cicloni vor determina condiții meteorologice umede și răcoroase, cu vânt puternic și precipitații abundente în anumite regiuni. De asemenea, temperaturile vor continua să scadă, chiar dacă vor exista și momente cu soare.

Conform meteoradar.ro, citat de antena3.ro, vom experimenta o alternanță între zilele mohorâte și umede, urmate de intervale cu condiții meteo mai favorabile, dar cu temperaturi modeste și vânt intens în unele regiuni.

Săptămâna debutează cu un climat rece și mohorât în zonele intracarpatice, unde sunt prognozate ploi slabe și averse, precum și ninsori la altitudini mari.

Zonele sudice și estice vor beneficia de intervale cu soare, iar marți se preconizează o zi relativ caldă pentru luna noiembrie, cu maxime între 15 - 20 de grade. În regiunile estice pot apărea câteva averse pe suprafețe restrânse.
Precipitații extinse în majoritatea țării

Miercuri, un ciclon provenit din Atlantic va genera precipitații slabe sau moderate pe teritoriul larg al țării. În vestul, nordul și centrul țării sunt anticipate ploi cu cantități semnificative, până la 20 - 30 l/mp în zonele de câmpie și chiar mai mult în anumite regiuni montane.

După jumătatea săptămânii, condițiile meteorologice se vor stabiliza, soarele apărând printre nori. Însă nu ne putem aștepta la o încălzire semnificativă.

Joi, temperaturile vor varia între 7 - 10 grade în nordul țării și 11 - 15 grade în vest și sud, iar vineri va fi ușor mai frig.
Precipitații abundente în weekend

La munte și izolat în unele zone deluroase sunt posibile ninsori.

Ruta exactă a ciclonului nu este încă stabilită. Dacă acesta se va deplasa mai spre sud față de teritoriul nostru, precipitațiile pot fi mai reduse decât indică majoritatea modelelor meteo actuale.
O noua perioadă de încalzire incepe saptamana viitoare

Urmează o ușoară încalzire dupa zilele reci si umede din weekend.

Se pare că vremea va reveni la condiții mai răcoroase spre mijlocul săptămânii viitoare. Unele modele meteo anticipează o rafuire intensivată, dar acest scenariu pare puțin probabil pentru moment.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin