HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Comitetul Internaţional Olimpic afirmă că a fost vizat de o campanie organizată de dezinformare.

Comitetul Internaţional Olimpic afirmă că a fost vizat de o campanie organizată de dezinformare.
Sursă foto: digisport.ro

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a dezvăluit joi că a fost vizat de numeroase postări neautentice pe rețelele sociale, ceea ce indică o "campanie organizată de dezinformare", conform DPA, citat de Agerpres.

Conform unei declarații emise de CIO, aceste postări au apărut pe Telegram și alte platforme, în diverse limbi internaționale. Comunicatul mai menționează că organizația "va continua să monitorizeze situaţia şi va lua măsuri acolo când va fi cazul şi va fi necesar".

O postare recentă pe Telegram susţinea că CIO intenţionează să excludă echipele din Israel şi Palestina de la Jocurile Olimpice din Paris în anul viitor. CIO a respins aceste afirmații spunând că "citatele pretinse a fi de la reprezentanţii CIO au fost fabricate recent şi adăugate la un raport de ştiri false pentru a-i da un aer de legitimitate".

"La începutul acestui an, a fost produs un întreg documentar cu conţinut defăimător, o naraţiune falsă şi informaţii false, folosind o voce generată de inteligenţa artificială a unui actor de la Hollywood de renume mondial. Acest lucru a fost eliminat de pe platformele de socializare din cauza acestei naturi fabricate şi defăimătoare. Toate acestea par să facă parte dintr-o campanie organizată de dezinformare", se precizează în declarația emisă de forul olimpic internațional.

CIO a solicitat reprezentanţilor platformelor social media care se confruntă cu astfel de conţinut să verifice autenticitatea acestuia prin intermediul Biroului de presă al CIO înainte de a difuza informaţia.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu