HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Comercializarea a peste 600 de autoturisme second hand a fost temporar suspendată.

Comercializarea a peste 600 de autoturisme second hand a fost temporar suspendată.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Un număr de 600 de mașini second hand au avut interdicție temporară la vânzare ca urmare a unor inspecții desfășurate de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor - Regiunea Sud-Muntenia în intervalul 26 septembrie - 20 octombrie.

Conform unei informări publicate joi pe pagina oficială de Facebook a entității, verificarea tematică a fost dispusă de comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Sud-Muntenia Ploieşti, Ion Iordăchescu. În cadrul acestei acțiuni, au fost controlați 41 de agenți economici din sectorul care se ocupă cu vânzarea autovehiculelor folosite, conform Agerpres.

"Au fost verificaţi 41 de operatori economici, aplicându-se 49 de sancţiuni (27 avertismente şi 22 amenzi în valoare de 123.000 lei). Pentru deficienţele constatate s-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare, până la remedierea deficienţelor, pentru un număr de 618 autovehicule", menționează sursa citată.

Deficiențele principale identificate au fost legate de faptul că mașinile second hand disponibile pentru vânzare nu prezentau sau prezentau incomplet informațiile esențiale necesare consumatorilor (marca, tipul de combustibil, capacitatea cilindrică, anul de fabricație, anul primei înregistrări, informații despre verificarea kilometrajului, prezența eventualelor daune, numărul de proprietari anteriori, termenul de garanție etc), că nu se oferea garanția legală minimă de un an pentru mașinile folosite și că nu existau contracte cu ateliere service autorizate pentru asigurarea garanției.

În plus, au fost descoperite discrepanțe între informațiile furnizate și cele din documentele vehiculului.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu