HUB PRESS

s e î n c a r c ă

CNAS informează despre dificultăți cu Platforma IT din sectorul asigurărilor de sănătate: Serviciile sunt oferite offline

CNAS informează despre dificultăți cu Platforma IT din sectorul asigurărilor de sănătate: Serviciile sunt oferite offline
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marți, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a informat publicul despre noi probleme cu Platforma informatică din asigurările de sănătate (PIAS), care va funcționa intermitent. Începând cu 8 noiembrie, serviciile vor fi oferite offline. Medicii au raportat nereguli în sistem timp de mai multe zile și erau îngrijorați că munca lor nu va fi remunerată fără o declarație oficială din partea CNAS.

CNAS a confirmat marţi că PIAS întâmpină probleme tehnice. Conform regulilor actuale, toate serviciile medicale, medicamentele și echipamentele medicale vor fi oferite în mod offline, potrivit news.ro.

”Transmiterea în PIAS de către furnizorii de servicii medicale şi de dispozitive medicale a serviciilor acordate în regim offline pe perioada întreruperii PIAS şi a serviciilor acordate offline anterior producerii întreruperii care aveau termen de transmitere pe perioada întreruperii, conform prevederilor contractuale, se face până la sfârşitul lunii în curs sau cel târziu până la termenul de raportare a activităţii lunii anterioare prevăzut în contract”, a declarat CNAS.

Aceste reguli se aplică și pentru programele naționale de sănătate.

”Având în vedere identificarea de fluctuaţii şi disponibilitatea intermitentă apărute în funcţionarea PIAS, care creează dificultăţi în desfăşurarea activităţii furnizorilor aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate, vă informăm că începând cu data de 13.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu