HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Clotilde Armand anunță alocarea a peste 41 de milioane de lei pentru investiții în trei spitale esențiale din Sectorul 1.

Clotilde Armand anunță alocarea a peste 41 de milioane de lei pentru investiții în trei spitale esențiale din Sectorul 1.
Sursă foto: spotmedia.ro

Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1, a comunicat că se vor aloca peste 41 milioane lei pentru modernizarea spitalelor din sector cu echipamente medicale de vârf. Spitalele vizate sunt Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo- Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” și Spitalul Clinic Filantropia.

„Peste 41 milioane lei pentru trei mari spitale din Sectorul 1. Dotarea spitalelor de pe raza Sectorului 1 cu aparatură de ultimă generaţie este una dintre priorităţile mele. Nu putem asigura un act medical de calitate cu aparatură învechită şi uzată moral. Pentru a salva vieţi avem nevoie de echipamente performante şi medici bine pregătiţi. Acesta este motivul pentru care asigurăm o finanţare fără precedent, de peste 41 milioane lei, pentru trei mari spitale din Sectorul 1: Spitalul Clinic “Sfânta Maria”, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo- Facială “Prof. Dr. Dan Theodorescu” şi Spitalul Clinic Filantropia. Cea mai mare investiţie, este în cuantum de 12,1 milioane lei şi este destinată achiziţionării unui Aparat de Rezonanţă Magnetică 3 Tesla, care asigură o scanare mai performantă a corpului uman. Acest instrument dotat cu tehnologie de ultimă generaţie permite o diagnosticare rapidă şi foarte precisă, pentru o gamă variată de afecţiuni”, a declarat Clotilde Armand, marţi pe Facebook, conform news.ro.

Ea a adăugat că alte echipamente esențiale finanțate de Primăria Sectorului 1 includ: Robot Chirurgical- 11,5 milioane lei, Analizator PET-CT Intraoperator pentru specimen tisular- 3,3 milioane lei, Sistem Ablaţie Tumorală prin Electroporaţie- 3,1 milioane lei și Mamograf- 1,8 milioane lei.

„Pentru a realiza această investiţie majoră, Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat în şedinţa de astăzi (marţi - n.r.) încheierea unui protocol cu Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB)”, a precizat Armand.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu