HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Clasamentul celor mai căutați 50 de infractori și criminali din Europa include români printre cei mai periculoși.

Clasamentul celor mai căutați 50 de infractori și criminali din Europa include români printre cei mai periculoși.
Sursă foto: insightcrime.org

Top 50 dintre cei mai temuți infractori și criminali din Europa: românii se numără printre cei vizați

ENFAST (Rețeaua Europeană a Grupurilor de Urmărire Activă) în colaborare cu Europol au dat startul unei noi campanii intitulate „EU Most Wanted 2023”, conform informațiilor oferite de Rador Radio România. Campania are ca scop mobilizarea publicului pentru a contribui la identificarea celor mai periculoși criminali europeni. Peste 50 de profiluri se află pe Lista celor mai căutați din UE, printre care și cetățeni români.

„Colaborarea între statele membre ale UE și cetățenii acestora este esențială în eforturile de localizare a infractorilor căutați. Aceștia se deplasează dintr-o țară în alta, încercând constant să scape de agențiile responsabile cu aplicarea legii. Vizualizarea paginii noastre web European Most Wanted poate contribui la prevenirea unor posibile victime. Consultați site-ul și ajutați-ne să-i prindem. Fii următorul nostru erou”, a afirmat Catherine De Bolle, directorul executiv al Europol.

În cadrul campaniei curente, Europol și ENFAST au furnizat profiluri detaliate ale peste 50 de infractori asociați cu diferite tipuri de crime, inclusiv trafic de persoane, jafuri și criminalitate cibernetică.

„Ajutorul tău ar putea fi necesar pentru a localiza pe cei mai căutați fugari din Europa. Fiecare dintre noi este expus riscului de crimă. Cu toate acestea, poți contribui la menținerea siguranței în Europa verificând lista celor mai căutați din UE. Vezi dacă îi recunoști pe unii dintre ei”, se menționează pe site-ul EU Most Wanted.

Lista de anul acesta include trei nume de infractori români:

Adrian Munteanu – 40 de ani, condamnat la 11,8 ani de închisoare pentru grup infracțional, trafic de ființe umane, exploatarea sexuală a copiilor și pornografia infantilă – considerat PERICULOS.
Adrian Cotos – 40 de ani, condamnat la 10,5 ani închisoare pentru trafic ilicit de stupefiante și substanțe psihotrope – considerat PERICULOS.
Florin Flaugiu – 39 DE ANI, condamnat la 9,1 ani de închisoare pentru trafic de ființe umane.

Afisarea profilurilor infractorilor căutați în Europa a generat rezultate pozitive în ultimii ani datorită rapoartelor anonime. Programul European Most Wanted a fost inițiat de comunitatea ENFAST în ianuarie 2016, cu sprijinul integral al Europol. De atunci:

site-ul include o listă de 408 profiluri de fugari;
146 de fugari au fost capturați;
50 de arestări au fost rezultatul direct al publicării pe site a profilului unui fugar;

Începând cu lansarea campaniei din anul precedent în septembrie 2022, 21 de cazuri au fost soluționate cu succes.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu