HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ciolacu participă la validarea și controlul funcționării sistemului de rachete Patriot sol-aer.

Ciolacu participă la validarea și controlul funcționării sistemului de rachete Patriot sol-aer.
Sursă foto: www.radu-tudor.ro

Marcel Ciolacu, prim-ministrul, va fi prezent mâine, începând cu ora 11:00, la evenimentul Ziua Distinșilor Vizitatori, organizat în cadrul exercițiului tactic PATRIOT SPARK 23. Acesta se va desfășura în poligonul de trageri sol-aer Capu Midia.

Acest exercițiu are ca principal obiectiv testarea și validarea funcționalității primului sistem de rachete sol-aer Patriot.

Agenda zilei include realizarea unui exercițiu de combatere a amenințărilor aeriene. Acesta implică identificarea, urmărirea și neutralizarea țintelor aeriene, simulate prin diverse tipuri de drone, cu ajutorul rachetelor de tip PAC-2 ATM lansate de sistemul de rachete sol-aer PATRIOT.

„Programul cuprinde desfășurarea unui exercițiu de combatere a amenințărilor aeriene, prin identificarea, urmărirea și neutralizarea de către sistemul de rachete sol-aer PATRIOT a țintelor aeriene, simulate de tipuri diferite de drone, cu rachete de tip PAC-2 ATM. Acest exercițiu are ca scop validarea şi verificarea funcţionării primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române în anul 2020, precum şi pregătirea în vederea creşterii capacităţii operaţionale”, a declarat MApN.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin