HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ciolacu a reușit să îi determine să înceteze protestul - Sindicaliștii de la Ambulanță se retrag din greva foamei.

Ciolacu a reușit să îi determine să înceteze protestul - Sindicaliștii de la Ambulanță se retrag din greva foamei.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Conducerea Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România a ales să înceteze greva foamei, după o întrevedere cu prim-ministrul Marcel Ciolacu. Ei protestau datorită faptului că munca lor nu era recunoscută în mod adecvat, iar cinci lideri sindicali au intrat în greva foamei de luni.

"Salvatorii au fost primiți la Guvern de către premierul nostru și ministrul Muncii! Sunt încântat că am putut facilita comunicarea dintre sindicaliștii din Ambulanță și premierul țării noastre, Marcel Ciolacu, precum și întâlnirea pe care aceștia au avut-o cu ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Mă identific profund cu situația prin care trec salvatorii din toată țara, dar interacțiunea mea cu Gheorghe Chiș, președintele Federației Naționale Sindicale "Ambulanța" din România, m-a marcat în mod special. I-am demonstrat că nu toți politicienii fac promisiuni lipsite de substanță. Admirez curajul cu care ambulanțierii și-au apărat cauza și sunt extrem de bucuros că astăzi am reușit să avem o discuție la Guvern cu premierul Marcel Ciolacu și ministrul Muncii. În urma acestui dialog constructiv, salvatorii au hotărât să pună capăt grevei foamei. Deoarece noi MUNCIM PENTRU OAMENI!", a postat pe Facebook deputatul PSD Gabriel Zetea.

Context

Alături de liderul național protestau și Gâdiuță Claudia, lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea, Dragomir Valentin, lider la Sindicatul Ambulanța Brăila, Comănescu Alexandru, lider la Sindicatul Ambulanța Vâlcea și Mușa Daniel Constantin, lider la Sindicatul Ambulanța Olt.

Pentru a susține cei 5 conducători sindicali, angajați din toate serviciile de ambulanță au organizat un protest în sediile centrale ale tuturor serviciilor de ambulanță marți între orele 10:00 și 12:00.

Angajații erau nemulțumiți că condițiile lor de muncă nu erau recunoscute ca atare. Acest drept a fost anulat prin vot în Comisia pentru muncă și protecție socială și prin vot în plenul Camerei Deputaților, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu