HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ciolacu a izbucnit împotriva AUR în controversa privind plățile cash: Sunt o tinichea, aurul lor este o tinichea plină de minciuni.

Ciolacu a izbucnit împotriva AUR în controversa privind plățile cash: Sunt o tinichea, aurul lor este o tinichea plină de minciuni.
Sursă foto: Captura FB

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a lansat o serie de critici dure la adresa Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), în urma declarațiilor lor despre restricționarea tranzacțiilor cash. El i-a numit "o tinichea plină de minciuni".

În cadrul unui discurs ținut la Congresul romilor, unde a fost prezent și Marian Mexicanu, celebrul lăutar care a oferit un recital, Ciolacu a întrebat: „E cineva de aici care nu are cash la el? Mariane, în ultimul timp nu au cash la ei?”.

El a continuat să critice propunerea AUR, spunând: „Credeţi că viitoarea conducere pe care o să o alegeţi nu o să aibă cash în seara asta la ei? Că nu mai poţi să vinzi porcul, nu poţi să vinzi porcul, nu poţi să vinzi calul, nu poţi să cumperi calul, că-ţi trebuie certificat? Oameni buni, cui să mă adresez cel mai bine ce specialişti am eu mai buni decât dumneavoastră în aur? Oameni buni, sunt o tinichea, haurul lor e o tinichea plină de minciuni. Reţineţi de la mine acest lucru! Nu au nicio treabă cu realitatea. Până şi eu care nu mă pricep foarte bine am râcâit pe bordură şi am văzut că e tinichea”.

George Simion, liderul AUR, a anunțat recent că partidul său intenționează să inițieze două referendumuri, unul dintre ele având ca scop introducerea plăților în numerar în Constituție. „Conform legii se va organiza o strângere de semnături pentru plăţile în numerar, pentru introducerea în Constituţie a plăţilor cu numerar. Am văzut şi în alte ţări că se întâmplă acest lucru, în Austria, în Elveţia. Sigur, acolo nu există teoria conspiraţiei”, a explicat George Simion la o conferință de presă la Parlament.

Într-o altă intervenție publică, Simion a susținut că limitarea tranzacțiilor cash este o "problemă de libertate", care afectează mai ales populația săracă care nu are acces la carduri sau bancomate. „Se urmăreşte eliminarea numerarului într-o ţară în care jumătate din mediul rural este încă în noroi. Oamenii nu au apă, nu au canalizare, nu au gaze... Credem că este inacceptabil ceea ce guvernul Marcel Ciolacu face prin limitarea plăţilor în numerar... Plăţile în numerar sunt despre libertate şi despre evitarea controlului social. Cred în acest lucru şi dau un exemplu personal în acest sens. În principiu, îmi iau banii în numerar", a declarat George Simion.

Reglementările care vizează limitarea tranzacțiilor cash ar putea intra în vigoare pe 11 noiembrie.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu