HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ciolacu a declanșat lupta împotriva evaziunii fiscale: Guvernul pregătește 5 măsuri care vor transforma radical situația (Surse)

Ciolacu a declanșat lupta împotriva evaziunii fiscale: Guvernul pregătește 5 măsuri care vor transforma radical situația (Surse)
Sursă foto: Guvernul Romaniei

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat o luptă fără sfârșit împotriva celor care se sustrag de la plata obligațiilor fiscale, pregătind o serie de acțiuni menite să îmbunătățească colectarea în 2024. Creșterea nivelului de colectare este vitală, având în vedere angajamentul Guvernului de a mări pensiile, într-un context financiar extrem de instabil.

Digitalizarea reprezintă un factor cheie în strategia Guvernului, cu scopul de a aduce economia subterană la lumina zilei și a amplifica gradul de colectare la bugetul național.

5 acțiuni pentru digitalizare: 1. Implementarea facturii electronice începând cu 1 ianuarie 2024; 2. Accelerarea procesului de instalare a scanerelor în vămile din țară, cu un contract ce urmează să fie finalizat până la sfârșitul acestui an și livrarea prevazută pentru 2024 - un total de 26 scanere; 3. Utilizarea caselor de marcat fiscale pentru combaterea evaziunii - aproximativ 660.000 unitati; 4. Implementarea e-sigiliu marfă din data de 1 iulie 2024, cu achiziționarea a 2000 bucati; 5. Integrarea datelor telemetrice în sistemul e-transport prin capturarea acestor informații prin gps și tahografe;

Ciolacu a declarat război evazioniștilor

Marcel Ciolacu a afirmat în repetate rânduri că unul dintre scopurile mandatului său este de a diminua evaziunea fiscală din România. Inițial, a încercat cu proiectul de eliminare a cash-ului, dar la care s-a renunțat din cauza problemelor tehnice de implementare.

Însă, Ciolacu nu se dă bătut și propune un nou proiect pentru reducerea evaziunii fiscale și o amenințare directă pentru cei care se sustrag de la plata obligațiilor fiscale.

”Toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Cu două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi. Am însă un mesaj pentru evazioniștii care au profitat de această discuție din spațiul public: voi veni peste voi! Voi veni și vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituțiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Așa cum am început războiul cu cei care distrug viețile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veți scăpa!”, a transmis Marcel Ciolacu.
ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu