HUB PRESS

s e î n c a r c ă

CFR SA anunță că este deschisă dialogului social pentru a preveni un blocaj pe calea ferată și va găsi o soluție în cazul declanșării grevei.

CFR SA anunță că este deschisă dialogului social pentru a preveni un blocaj pe calea ferată și va găsi o soluție în cazul declanșării grevei.
Sursă foto: facebook.com

CFR SA afirmă că este pregătită să continue discuţiile cu sindicatele, în scopul de a preveni o posibilă perturbare a traficului feroviar şi se angajează să răspundă la orice solicitare din partea reprezentanţilor sindicali. În eventualitatea declanşării unei greve, CFR va găsi soluţii pentru a minimiza impactul asupra călătorilor, conform news.ro.

"Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vrea să vă informeze că, ca urmare a demersului iniţiat şi anunţat public, prin intermediul unui comunicat de presă, de către anumite organizaţii sindicale privind declanşarea grevei în data de 27 noiembrie, conducerea companiei a luat act de intenţia partenerilor sociali privind acest conflict de muncă", a fost mesajul transmis joi de CFR printr-un comunicat oficial.

Documentul menționează că "în cazul în care sindicatele afiliate decid să îşi exercite acest drept legal, echipa manageriala a CFR SA și direcțiile sale specializate nu pot face altceva decât să studieze și să gasească cele mai bune soluții pentru menținerea traficului feroviar în timpul conflictului social, astfel încât numărul trenurilor și al pasagerilor afectati să fie cât mai mic".

Conducerea companiei subliniază că rămâne dedicată "unui dialog constructiv cu partenerii sociali, un dialog menit să rezolve situaţia şi să identifice toate soluţiile legale economice şi financiare prin care drepturile angajaților companiei să fie respectate".

"În ultimii doi ani, toate măsurile de eficientizare a activităţii companiei, implementate de actuala echipă managerială, au avut ca obiectiv păstrarea relațiilor de muncă echitabile între angajați, asigurarea unui cadru legal și normal de funcționare a companiei și menținerea stabilității sociale în rândul angajaților. În acest context, aşa cum am declarat şi în luna septembrie, în urma grevei de avertisment organizată de o parte a salariaţilor noştri, protestul este un drept al salariaţilor, însă responsabilitatea noastră, din poziţia de management, este ca împreună cu partenerii sociali să găsim cea mai bună soluţie pentru a ieşi din acest impas", a declarat Ion Simu-Alexandru, director General al CFR SA.

Acesta adaugă că "în zilele urmatoare conducerea companiei va participa la oricâte întâlniri vor solicita partenerii sociali".

"Obiectivul nostru este să găsim împreună o soluție convenabilă pentru toţi pentru a evita declanşarea unei greve, care să afecteze mii de călători, dar şi pe operatorii economici care ultilizează calea ferată. Mizând pe responsabilitatea profesională a liderilor de sindicat, dar şi a salariaţilor reprezentanţi, am convingerea că împreună vom reuşi să identificăm soluţia necesară care să asigure în acelaşi cadru atât respectarea drepturilor salariaţilor, dar şi evitarea declanşării unui conflict de muncă", a mai transmis directorul companiei.

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane, afiliată la Blocul Naţional Sindical, a anunțat că va demara o grevă la nivelul Companiei Naţionale de Cai Ferate CFR SA începând cu data de 27 noiembrie, ca rezultat al nerezolvării revendicările ce formează obiectul conflictului colectiv de muncă.

Conform legii, pe durata grevei se va asigura o treime din activitatea normala.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu