HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Cererea de ridicare a imunității lui Cîțu a fost trimisă în Senat. Biroul Permanent se va întâlni la prânz, într-un format hibrid.

Cererea de ridicare a imunității lui Cîțu a fost trimisă în Senat. Biroul Permanent se va întâlni la prânz, într-un format hibrid.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Demersul pentru declanșarea urmăririi penale privind presupusele delicturi de abuz în serviciu, atribuite fostului prim-ministru și senatorului PNL Florin Cîţu, a fost inițiat de Parchetul General la cererea DNA în cadrul dosarului referitor la vaccinuri. Acesta a ajuns vineri în Senat.

Ședința Biroului Permanent se va desfășura într-un format mixt, fiind prezidată de vicepreședintele Senatului, Sorin Cîmpeanu. Acest lucru se întâmplă din cauză că președintele camerei superioare a Parlamentului, Nicolae Ciucă, este în Timișoara.

Conform Regulamentului Senatului, Comisia juridică "trebuie să prezinte raportul" în termen de 14 zile.


În același timp, Florin Cîțu are permisiunea să consulte dosarul alcătuit de DNA.

Joi, Direcţia Naţională Anticorupţie a comunicat că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un rezumat al unui caz cu scopul sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea solicitărilor de efectuare a urmăririi penale împotriva a trei persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu.

Printre cei vizați se numără fostul premier Florin Cîţu și foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu