HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ce se va întâmpla dacă PNL îl va alege pe Nicușor Dan?

Ce se va întâmpla dacă PNL îl va alege pe Nicușor Dan?
Sursă foto: libertatea.ro

Discuţii în prealabil privind alegerile locale din anul viitor se desfăşoară deja în PNL, unde un segment al partidului argumentează că posibilitatea candidaturii lui Nicuşor Dan nu ar trebui ignorată.

Momentan, liberalii nu au stabilit un candidat evident pentru București, iar sursele menționate susțin că toate opțiunile trebuie să rămână pe masă. Dacă PNL îl va susține pe Nicuşor Dan pentru un nou mandat, acest lucru ar avea un beneficiu major pentru liberali: blocul USR - PMP - Forța Dreptei s-ar afla fără un candidat, ceea ce i-ar elimina pe rivalii lor de dreapta din cursa pentru București.

"Nicuşor Dan nu pare dispus să se alăture vreunui partid și ar fi de acord cu o colaborare cu PNL numai dacă nu este necesar să devină membru al partidului", afirmă sursele.

Primarul actual are și detractori foarte vocali în cadrul PNL care consideră că mandatul său a fost dezamagitor și că nu a îndeplinit promisiunile făcute, astfel încât posibilitatea ca partidul să-l mai sprijine o dată este pusă sub semnul întrebării.

Când a fost întrebat dacă are vreo şansă de a câştiga un nou mandat la Primaria Capitalei în cazul în care PNL va avea un candidat propriu, Nicuşor Dan a răspuns afirmativ. Însă, a recunoscut că în 2024 candidatul PSD ar avea „prima şansă”, dacă partidele de dreapta nu se unesc.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu