HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ce alimente trebuie să eviți când bei cafea și de ce este recomandat să le faci acest lucru

Ce alimente trebuie să eviți când bei cafea și de ce este recomandat să le faci acest lucru
Sursă foto: Exquis

Produse alimentare de evitat în timp ce te bucuri de cafea

Știm că fiecare individ are un sistem digestiv unic, care tolerează diferite combinații de alimente. Cu toate acestea, există anumite produse alimentare pe care ar trebui să le ocolești când savurezi cafeaua ta zilnică.

Citrice
A bea cafea și a mânca citrice poate cauza probleme digestive, având în vedere că ambele sunt acide. Cafeaua are un pH cuprins între 4,85 și 5,13 pe o scară de la 0 la 14. Citricele și sucurile din ele sunt la fel de acide și pot favoriza refluxul gastroesofagian dacă sunt consumate împreună cu cafeaua. Combinarea cafelei cu fructele citrice poate irita mucoasa stomacului și poate agrava simptomele bolilor digestive. În plus, gustul acid al citricelor poate schimba aroma cafelei, făcând-o mai amară și mai puțin savuroasă. Carne roșie
Studiile sugerează că băutul cafelei poate interfera cu absorbția nutrienților în intestin, în special fierul. Carnea roșie este una dintre cele mai bogate surse de fier, ceea ce implică faptul că combinarea ei cu cafeaua ar putea diminua beneficiile sale pentru sănătate. Lapte
Laptele este o sursă excelentă de calciu, care este vital pentru sănătatea oaselor, funcția musculară, coagularea sângelui și sinteza hormonilor. O cană de lapte degresat furnizează 23% din doza zilnică recomandată de calciu pentru un adult sănătos. Cu toate acestea, studiile sugerează că amestecul de lapte și cafea poate împiedica absorbția calciului. În alte cuvinte, cofeina din cafea ar putea reduce absorbția calciului alimentar. Alimente prăjite
Cercetările indică faptul că un consum ridicat de cafea poate duce la un risc crescut de dislipidemie - niveluri anormale de grăsimi în sânge. Dacă bei trei sau mai multe căni de cafea pe zi, poți avea colesterolul mărit. Acest lucru poate avea efecte negative asupra sănătății inimii. Din moment ce consumul frecvent de alimente prăjite a fost asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare, iubitorii de cafea ar putea fi nevoiți să-și limiteze consumul acestor alimente pentru a-și proteja inima. Deși necesitățile nutritive diferă de la individ la individ, studiile sugerează că consumul regulat (de patru sau mai multe ori pe săptămână) al alimentelor prăjite poate crește riscul de a dezvolta afecțiuni cronice.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu