HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Cât de rapid te poți vindeca după o fractură la șold?

Cât de rapid te poți vindeca după o fractură la șold?
Sursă foto: Spitalul Sfantul Sava

Robert, un tânăr de doar 30 de ani, a avut o cădere pe scări și a suferit o fractură la șold. Incidentul s-a produs în luna aprilie. După patru luni de la operația chirurgicală, nu i s-a permis să facă niciun fel de mișcare, pentru a asigura vindecarea corectă a șoldului.

A arătat o determinare remarcabilă, lucrând cu aparatele chiar și în timpul pauzelor sale de masă. Își repetat frecvent: "O să plec acasă pe picioarele mele!"

Cu o săptămână înainte ca două luni de la internarea sa la Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava să se împlinească, Robert a fost externat. Așa cum promisese, a plecat pe propriile picioare, fără ajutor și cu un zâmbet larg pe fața sa.

Fractura la șold este una dintre cele mai serioase leziuni, recuperarea dupa operație fiind dificil și lungi. Procesul medical de recuperare începe câteva luni dupa intervenția chirurgicala și necesită un mediu profesional pentru restabilirea mobilitatii pacientului.

Osteoporoza este una dintre cele mai frecvente cauze ale fracturilor severe la nivelul colului femural sau al șoldului. Fracturile pot aparea din cele mai mici neatenții, chiar și în cazul căzăturilor care nu ar pune în pericol persoanele sănătoase. Din nefericire, nu doar persoanele în vârstă sunt afectate de această condiție, ci și tineri, precum Robert.

Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava oferă tratamente ca pacient internat, în saloane cu 2 sau 3 paturi, respectând standarde ridicate, comparabile cu cele ale marilor spitale europene. Pacienții au acces la diverse tipuri de terapii zilnice pentru a accelera recuperarea lor, în funcție de recomandările medicilor și de patologiile lor. Spitalul are o echipa extinsa de profesioniști, inclusiv medici specializați și 40 de fizioterapeuți și kinetoterapeuți. Echipamentul este inovator, multe dintre ele fiind introduse pentru prima dată la nivel național.

În cei 5 ani de activitate, Spitalul Sfântul Sava a gestionat peste 5.000 de cazuri medicale recuperate, multe dintre ele considerate fără speranța înainte de internare.

Spitalul Sfântul Sava dispune de 118 paturi, din care 18 sunt dedicate secției ATI (Anestezie și Terapie Intensivă), unde funcțiile vitale ale pacienților sunt monitorizate permanent. La Spitalul Sfântul Sava, procesul de recuperare medicală începe chiar din secția ATI, după modelul clinicilor mari din străinătate. Aceasta este dotată cu echipamente medicale inovative pentru recuperare, care nu se găsesc în alte spitale românești. Echipamentele de recuperare medicală pasivă, cu impulsuri electrice, pot fi aduse la patul pacientului imediat dupa operație. Astfel, procesul de recuperare începe rapid după intervenția chirurgicală și crește șansele de vindecare a pacienților fără a-i supune unui efort fizic intens.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu