HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Care sunt pensionarii care vor beneficia de o creștere de 87% la pensie după recalculare?

Care sunt pensionarii care vor beneficia de o creștere de 87% la pensie după recalculare?
Sursă foto: capital.ro

Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii, a anunțat sâmbătă, într-o intervenție la Antena 3, că orice cetățean român care a lucrat mai mult de 25 de ani va beneficia de un punctaj adițional pentru fiecare an suplimentar de muncă, în urma recalculării conform noii legi a pensiilor.

Ministrul a detaliat că punctajul acordat variază în funcţie de numărul anilor de muncă: între 25 şi 30 de ani se obține un punctaj de 0,5 puncte pe an, între 30 şi 35 de ani - 0,75 de puncte pe an și după împlinirea a 35 de ani - un punct pe an. "Dacă munceşti, primeşti", a subliniat ministrul.

"Este foarte important de spus că pe simulările noastre, pe o situaţie în care aveam un pensionar în indemnizaţie minimă socială care astăzi primea 1.125 de lei, de anul viitor, pentru o vechime în muncă de 35 de ani, creşterea va fi de 87%, peste 1.900 de lei. Foarte important de ştiut datorită punctelor de stabilitate, fiindcă pentru un român care a muncit peste 25 de ani se va obţine un punctaj suplimentar pentru fiecare an de muncă. Între 25 şi 30 de ani - 0,5 puncte pe an, între 30 şi 35 de ani - 0,75 de puncte pe an şi după 35 de ani, un punct pe an. Cu alte cuvinte, dacă munceşti, primeşti", a precizat Simona Bucura-Oprescu.

În cadrul discuției, ministrului i-a fost adresată o întrebare legată de suma maximă pe care un pensionar o poate încasa.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu