HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Bugetele Ministerului Cercetării, Ministerului Agriculturii, Consiliului Legislativ, Societăţii Române de Televiziune, SGG şi STS au fost suplimentate de Guvern.

Bugetele Ministerului Cercetării, Ministerului Agriculturii, Consiliului Legislativ, Societăţii Române de Televiziune, SGG şi STS au fost suplimentate de Guvern.
Sursă foto: gov.ro

În ziua de joi, Guvernul a dat undă verde pentru o serie de hotărâri guvernamentale și memorandumuri care au ca scop creșterea bugetelor sau extinderea limitelor de cheltuieli pentru diverse ministere și instituții publice. Printre acestea se numără Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Secretariatul General al Guvernului, Consiliul Legislativ, Societatea Română de Televiziune și Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, conform news.ro.

Prin intermediul unei hotărâri guvernamentale, s-a decis sporirea bugetului Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării pentru anul 2023 cu suma de 5,987 milioane lei provenit din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Aceasta reprezintă creditele de angajament şi creditele bugetare necesare pentru acoperirea costurilor cu personalul până la sfârşitul anului şi a sumelor datorate persoanelor cu handicap neîncadrate în muncă. Acest lucru este confirmat în comunicatul oficial al Executivului.

O altă hotărâre stabilește creșterea bugetului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu 14,3 milioane lei provenit din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Aceste fonduri sunt necesare pentru asigurarea cheltuielilor drepturilor de personal şi de natură salarială pentru angajaţii Ministerului Agriculturii şi instituţiilor subordonate, conform sursei citate.

De asemenea, bugetul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale pentru anul 2023 a fost sporit cu suma de 43,9 milioane lei provenit din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Aceasta reprezintă creditele de angajament şi creditele bugetare necesare pentru finanţarea costurilor cu personalul până la sfârşitul anului.

Un memorandum aprobat în aceeași zi prevede majorarea limitelor de credite aferente lunii noiembrie pentru Consiliul Legislativ cu suma de 197.000 lei credite de angajament şi 41.000 lei credite bugetare. Astfel, fondurile sunt necesare în vederea achiziţionării platformei software „Evidenţa legislaţiei„ şi a unui soft de securitate, potrivit sursei menţionate.

Guvernul a decis și creșterea cu suma de 32 milioane lei a bugetului Secretariatului General al Guvernului, destinat Agenţiei Naţionale pentru Sport din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Suma reprezintă creditele de angajament și creditele bugetare necesare pentru finanţarea cheltuielilor de personal, aferente lunilor octombrie şi noiembrie 2023.

Printr-o altă hotărâre, s-a decis suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului cu suma de 10,5 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Aceasta este destinată plății drepturilor salariale, a drepturilor izvorâte din punerea în executare a titlurilor judecătoreşti, precum şi a obligaţiilor fiscale aferente.

În final, Executivul a decis să mărească bugetul Societăţii Române de Televiziune pentru anul 2023 cu suma de 42,79 milioane lei. Aceasta reprezintă creditele de angajament şi creditele bugetare provenit din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţie Guvernului și este necesar pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare şi dezvoltare.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu