HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Breaking News - Vlad Voiculescu acuză pe Cîțu: Deciziile legate de achiziționarea vaccinurilor au fost făcute de către premierul de atunci

Breaking News - Vlad Voiculescu acuză pe Cîțu: Deciziile legate de achiziționarea vaccinurilor au fost făcute de către premierul de atunci
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, subliniază că deciziile legate de achiziționarea vaccinurilor au fost luate exclusiv de prim-ministrul din acea perioadă. El susține că în timpul mandatului său de trei luni a acționat „cu cinste, punând mereu pe primul loc viața și sănătatea oamenilor.”

„Pe data de 21 septembrie 2021, am menționat că o investigație privind achizițiile de vaccinuri în România este binevenită. Aceasta pentru că un moment crucial pentru România și sănătatea publică a fost transformat într-un teatru al atacurilor politice în ultimii doi ani de PSD. Reamintesc faptul că procesul de vaccinare anti-COVID a fost sub controlul premierului în timpul pandemiei, nu sub cel al ministrului Sănătății: ne referim la renumitul comitet de vaccinare condus de dl. Gheorghiță care raporta ministrului Apărării Ciucă și premierului Cîțu. Distribuirea cantitativelor între statele membre a fost stabilită printr-un contract comun de achiziție al Comisiei Europene cu furnizorii, bazat în principal pe criteriul populației. Deciziile privind achizițiile de vaccinuri au fost luate exclusiv de prim-ministrul din acea perioadă”, a postat pe Facebook Vlad Voiculescu.

Voiculescu afirmă că există înregistrări ale ședințelor de guvern și documente care atestă că „premierul și-a asumat aceste deciziile”.

„Deși nu am fost de acord cu toate deciziile luate de cei responsabili cu coordonarea vaccinării (ex: prioritizarea “specialilor”, centrele secrete pentru “speciali”, falsificarea indicatorilor, comunicarea campaniei de vaccinare etc.) și este cunoscut faptul că am fost dat afară din guvern pentru asta, trebuie menționat că numărul dozelor achiziționate a fost o decizie oportună în condițiile incertitudinii privind disponibilitatea producției, evoluția tulpinilor, necesitatea re-vaccinării. Există desigur întrebări, cum o decizie executivă unde nu cunosc să existe vreo urmă sau vreun element de corupție și care nici măcar nu îmi aparține, devine subiectul unei acțiuni penale înainte de o campanie electorală. Cu toate semnele alarmante recente privind interferențele politice în Justiție, sunt convins că există suficiente resurse profesionale și etice în acest sistem pentru a ajunge la concluzia corectă: aceea că am acționat în cele trei luni ca ministru cu cinste, punând mereu pe primul loc viața și sănătatea oamenilor”, concluzionează Voiculescu.

DNA solicită Senatului României să ridice imunitatea fostului prim-ministru, Florin Cîțu (PNL), în dosarul achiziției de vaccinuri.

Procurorii DNA cer președintelui Klaus Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale împotriva foștilor miniștri ai Sănătății – Vlad Voiculescu (USR) și Ioana Mihăilă (Reper).

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin