HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Biserica reacționează dur în Cazul Lasconi: `Un exemplu de ignoranță inatacabilă și analfabetism cultural impenetrabil`

Biserica reacționează dur în Cazul Lasconi: `Un exemplu de ignoranță inatacabilă și analfabetism cultural impenetrabil`
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Un răspuns puternic vine din partea Bisericii Ortodoxe Române în cazul "Elena Lasconi", care a fost prezentată de USR ca fiind prima pe lista pentru alegerile europarlamentare, dar a fost rapid îndepărtată după ce și-a exprimat public susținerea pentru familia tradițională, în calitate de creștin ortodox. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, se pronunță asupra acestui caz în care USR afirmă că "Familia este orice vor oamenii să fie familie", descriind această afirmație ca o dovadă clară a "dezarticularea viziunii morale asupra ordinii naturale".

Vasile Bănescu declară: „Familia este orice vor oamenii să fie familie”.

Acesta este un exemplu concret al dezarticularea viziunii morale asupra ordinii naturale. Este un indiciu al unei ignoranțe inexpugnabile și analfabetism cultural ermetic cu consecințe inevitabile pentru societate. Desigur, aceste consecințe nu sunt niciodată evaluate de cei care pot vedea în familie „orice vor oamenii să vadă”, adică să proiecteze cu mintea lor ieșită din minți dincolo de realitatea nesemnificativă.

Ideologiile absorbite în doze aproape letale provoacă ravagii în metabolismul cultural și moral al celor care nu au avut acces la hrana și aerul curate ale celei mai înalte culturi a lumii, cea europeană, născută din codul moral iudeo-creștin. Acest cod moral a germinat, a rodit și a hrănit inclusiv Modernitatea, din care ideologii progresiști, trăind fără restricții în evul obscur al relativismului și post-adevărului nu mai înțeleg nimic. Deoarece nu mai au acces la cheia sa culturală, aceasta le rămâne, desigur, impenetrabilă.

Lichidarea lumii „vechi”, contestarea autorității familiei bazate pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie sau dintre o femeie și un bărbat, instituție multimilenară (nu „contract”) în care aproape toți ne-am născut și singura care poate duce omenirea mai departe, prigonirea firescului, ștergerea programatică a urmelor trecutului, căruia toți îi datorăm prezentul și în cea mai mare măsură viitorul - acestea sunt semne virulente ale existenței noilor barbari printre noi: ideologii salvatoriști care vorbesc incoerent despre trecut și perorează identic despre un viitor pe care îl cred cu necesitate mai bun.

„Mai binele” sprijinit pe nimic a devenit deja refrenul tuturor ideologiilor.

Nu este deloc sigur că statul, învățământul sau politicienii de oriunde au dreptul moral să folosească constructe ideologice precum „căsătoria pentru toți” (odată detestată de „toți”) sau concepte precum „genul” și „diversitatea” pentru a le instituționaliza în vederea schimbării dramatice a relațiilor sociale.

Cine ar putea asuma responsabilitatea pentru o asemenea schimbare inutilă? Deconstrucția realității și a naturalului (care constituie un dat) nu ajută pe nimeni. Nici măcar pe cei care se simt avantajați de ea.


---Elena Lasconi a fost întrebată în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a răspuns Elena Lasconi, care a adaugat că a participat la referendumul pentru familia tradiţională organizat în 2018 şi a votat ”DA”. Elena Lasconi a fost întrebată dacă acest răspuns nu va stârni critici în rândul votanţilor USR. „Este treaba lor. Eu nu am nimic împotriva persoanelor de acelaşi sex, dar nu văd de ce aş milita pentru căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex. Nu am nicio problemă cu relaţiile lor atât timp cât nu-i afectează pe cei din jur”, a conchis Lasconi.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu