HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Bărbat reținut pentru trafic de droguri după ce a fost descoperit cu o cultură de canabis în locuința sa.

Bărbat reținut pentru trafic de droguri după ce a fost descoperit cu o cultură de canabis în locuința sa.
Sursă foto: DIICOT

Un individ a fost arestat pentru implicare în traficul de substanțe narcotice periculoase, după ce forțele de ordine au descoperit o plantație de canabis în urma a două percheziţii efectuate la domiciliul acestuia. Informația a fost dată publicității joi, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat oficial emis de IPJ, membrii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa și procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa au reușit să documenteze activitatea ilegală a unui individ suspectat de trafic de droguri periculoase.

Investigațiile efectuate au relevat faptul că, pe parcursul anului 2023, respectivul bărbat ar fi creat și menținut o plantație indoor de canabis cu scopul comercializării produsului.

"Au fost puse în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Constanţa, fiind descoperite şi ridicate patru plante de canabis cu o greutate totală (masă verde) de 16.7 kilograme, echipament și produse necesare creșterii plantelor (sistem specializat de iluminare și îngrășăminte), 29 de tulpini cu inflorescențe puse la uscat având o greutate de 576 de grame, precum și inflorescențe uscate reprezentând 852 de grame de canabis", se menționează în comunicatul oficial.

Procurorii DIICOT au decis reţinerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa să fie sesizat cu propunerea unui mandat de arestare preventivă pe o durată de 30 zile.

Suportul tehnic a fost oferit de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.


Acțiunea a beneficiat și de sprijinul Jandarmeriei Inspectoratului Județean Constanța și al Grupării Mobile "Tomis" Constanţa.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu