HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Avertismentul unui medic cardiolog: Evitați aceste trei alimente pentru a trăi mai mult.

Avertismentul unui medic cardiolog: Evitați aceste trei alimente pentru a trăi mai mult.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Cardiologul Iuri Piksha ne dezvăluie cele trei categorii de alimente pe care, dacă le eliminăm din regimul nostru alimentar, cu siguranță ne vom extinde durata de viață și vom ajunge la bătrânețe. Consumul frecvent de mâncăruri bogate în sare, unt și substanțe cancerigene ne reduce speranța de viață.

"Pentru a avea o inimă și vase de sânge sănătoase, este important să vă revizuiți dieta. Și eliminați din dieta dv. pentru totdeauna alimentele care cresc nivelul de colesterol rău din sânge", accentuează medicul cardiolog, citat de actualno.com și preluat de Rador Radio România.

Dacă doriți să vă măriți probabilitatea de a îmbătrâni într-o stare bună de sănătate, ar trebui să evitați alimentele cu un conținut ridicat în grăsimi saturate. Conform doctorului cardiolog, cartofii prajiți, margarina și chipsurile sunt extrem de nocive în acest sens. "Cu cât le mâncați mai des și mai mult, cu atât este mai mare riscul ca într-o zi să simti o stare de rău și să ajungeți pacientul unui cardiolog, endocrinolog sau al altor medici specialiști", explică specialistul.

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, majoritatea persoanelor la nivel global decedează din cauza complicațiilor legate de afecțiunile cardiovasculare. Astfel, dacă aveți intenția să vă numărați printre longevivi, este esențial să vă reevaluați regimul alimentar.

"Merită subliniat faptul că oamenii de știință și medicii împart colesterolul în două grupe: rău (LDL) și bun (HDL). În același timp, majoritatea (80 la sută) din colesterol din sânge este produs de ficat și celulele corpului, restul (20 la sută) este absorbit din alimente", adaugă medicul cardiolog.


Alternativele sănătoase

Conform doctorului, alimentele naturale au un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol din sânge: cerealele integrale, fructele și legumele, nucile și semințele. Prin mărind proporția acestora în dieta voastră, vă puteți sporii considerabil perspectivele de a trai mult timp.

"Dacă vreți să trăiți mult și fericiți, trebuie să vă susțineți aspirațiile cu acțiuni concrete. De exemplu, alegeți un sport care vă va aduce bucurie la fiecare antrenament. Puteți renunța la obiceiurile proaste și puteți să mergeți în fiecare zi înainte de culcare într-o plimbare de cel puțin o oră. Acestea sunt decizii corecte și sănătoase. Dar, din păcate, singure nu garantează o viață lungă. Pentru asta ar trebui să aveți o dieta potrivită", concluzionează expertul.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu