HUB PRESS

s e î n c a r c ă

ATENȚIONARE: Meteorologii prezic furtuni, ninsori și viscole - Vântul ar putea atinge viteze de 100 km/h în unele regiuni.

ATENȚIONARE: Meteorologii prezic furtuni, ninsori și viscole - Vântul ar putea atinge viteze de 100 km/h în unele regiuni.
Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Un anunț a fost făcut de către Administrația Națională de Meteorologie, privind emiterea a două alerte cod galben pentru vânt puternic. Acestea vor fi în vigoare în weekend, afectând majoritatea regiunilor țării. În plus, se preconizează că anumite zone montane vor fi supuse ninsorilor și viscolului.

Prima alertă este programată să înceapă sâmbătă, la ora 17.00 și se va încheia duminică dimineața, la ora 8.00. În acest interval de timp sunt așteptate "intensificări ale vântului, predominant ninsori la munte la peste 1400 m, temporar viscol la peste 1700 m", conform Mediafax.

Vitezele vântului vor crește și în alte regiuni ale țării, ajungând la valori între 45...55 km/h. Duminică dimineața, estul Transilvaniei și Maramureșul vor fi marcate de precipitații mixte trecătoare.

A doua alertă cod galben va intra în efect duminică între orele 8.00-18.00. Aceasta semnalează intensificarea vântului, ninsori în Carpații Orientali și episodice viscole la altitudini mai mari de 1700 metri.

Dobrogea, majoritatea Munteniei și sudul Transilvaniei vor avea de suferit de pe urma vântului puternic, cu viteze de 55...65 km/h și sporadic chiar peste 70 km/h. În Carpații Orientali va ninge moderat cantitativ (10...15 l/mp) și se va forma un strat de zăpadă. La munte, rafalele vor atinge 60...80 km, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90...110 km/h. De asemenea, se așteaptă perioade cu viscol și vizibilitate redusă", au menționat meteorologii.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu