HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Atenție - Modificare drastică a vremii: ploi și furtuni se așteaptă în majoritatea regiunilor țării

Atenție - Modificare drastică a vremii: ploi și furtuni se așteaptă în majoritatea regiunilor țării
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Atenție - Condițiile meteorologice se vor modifica drastic: se așteaptă ploi și furtuni în majoritatea regiunilor țării. Deși temperaturile vor fi mai mari decât cele obișnuite, precipitațiile sunt iminente, conform prognozei meteo emise de ANM pentru perioada 30 octombrie - 27 noiembrie.

Săptămâna 30 octombrie - 6 noiembrie

Temperaturile vor fi superioare celor caracteristice acestei săptămâni, pe întreaga suprafață a României, cu o deviație termică pozitivă mai pronunțată în zonele estice și sud-estice. Cantitatea de precipitații va depăși media în jumătatea vestică a țării, predominant în arealele montane asociate, iar în restul teritoriului va fi aproape de normal pentru această perioadă.

Săptămâna 6 - 13 noiembrie

Valorile medii ale temperaturilor vor fi superioare celor tipice pentru acest interval, la nivel național, dar mai accentuat în regiunile sud-estice. Volumele de precipitații vor fi mai mari decât normalul în toate regiunile, dar preponderent în cele vestice, nordice și centrale.

Săptămâna 13 - 20 noiembrie

Temperatura medie a aerului va înregistra valori superioare celor obișnuite pentru acest interval, pe întreaga suprafață a României, dar mai ales în zonele sud-estice. Cantitatea de precipitații va fi ușor peste medie în majoritatea regiunilor țării, cu precădere în arealele montane.

Săptămâna 20 - 27 noiembrie

Media temperaturilor se va situa ușor peste cea specifică acestei săptămâni, pe întregul teritoriu al României. Volumul de precipitații va fi aproximativ egal cu cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu