HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Atenție! Avertizare meteo de cod portocaliu și cod galben de ninsori viscolite și vânt puternic

Atenție! Avertizare meteo de cod portocaliu și cod galben de ninsori viscolite și vânt puternic

Meteorologii au emis avertizări de cod portocaliu și cod galben pentru mai multe județe din țară.

 

Avertizare de cod galben intră în vigoare joi, 23 noiembrie, de la ora 14.00, și expiră vineri, 24 noiembrie, de la ora 18.00.

 

Vântul va avea intensificări temporare în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60...80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Din a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

            

Temporar vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55...75 km/h.

 

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40...50 km/h, se vor semnala local și în centrul și estul teritoriului.

 

Avertizarea de cod portocaliu intră în vigoare joi, 23 noiembrie, de la ora 22.00, și expiră vineri, 24 noiembrie, la ora 10.00.

 

În Carpații Orientali (zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea), în general la peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 110...130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 m.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu