HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Arabia Saudită va găzdui CM 2034: zece țări din cinci continente vor fi implicate în trei ediții.

Arabia Saudită va găzdui CM 2034: zece țări din cinci continente vor fi implicate în trei ediții.
Sursă foto: FIFA

Într-un mesaj recent pe social media, Gianni Infantino, preşedintele FIFA, a confirmat că ediţia din 2034 a Cupei Mondiale se va desfășura în Arabia Saudită. Acesta a subliniat ideea că fotbalul capătă o amploare globală, cu ediţiile din 2026, 2030 şi 2034 ale turneului fiind organizate de zece ţări de pe cinci continente diferite.

“Cel mai mare spectacol de pe Pământ va fi organizat de Canada, Mexic şi Statele Unite ale Americii în 2026 - în America de Nord. Următoarele două ediţii ale Cupei Mondiale vor fi găzduite în Africa (Maroc) şi în Europa (Portugalia şi Spania) - cu trei meciuri aniversare jucate în America de Sud (Argentina, Paraguay şi Uruguay) - în 2030 şi în Asia (Arabia Saudită) în 2034. Trei ediţii, cinci continente şi zece ţări implicate în organizarea de meciuri în cadrul turneului - asta înseamnă că fotbalul devine cu adevărat global!”, a scris Infantino pe Instagram, potrivit news.ro.

Infantino a precizat că procesele de candidatură pentru găzduirea turneului au primit acordul Consiliului FIFA - unde sunt reprezentate toate cele şase confederaţii - urmare unui dialog constructiv și unei consultări ample.

“Fotbalul uneşte lumea ca niciun alt sport, iar Cupa Mondială este vitrina perfectă pentru un mesaj de unitate şi incluziune, oferind totodată o ilustrare importantă a modului în care culturi diferite pot fi împreună şi pot învăţa şi se pot înţelege mai bine.

În timp ce trăim într-o lume din ce în ce mai divizată şi mai agresivă, arătăm încă o dată că fotbalul, principalul sport global, uneşte ca nimic altceva. Cu toţii avem nevoie de aceste ocazii de unitate, iar viitoarele Cupe Mondiale oferă o forţă unică pentru bine”, a adaugat el.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu