HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Aproape de o catastrofă devastatoare: Incendiu provocat de o explozie după ce un minor s-a jucat cu o brichetă.

Aproape de o catastrofă devastatoare: Incendiu provocat de o explozie după ce un minor s-a jucat cu o brichetă.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Un incident periculos a avut loc în satul Dorolea, din județul Bistrița-Năsăud, când un copil s-a jucat cu o brichetă și a aprins materiale textile. Focul s-a răspândit rapid la o butelie de gaz care a explodat, provocând incendiu la casa în care se afla.

Conform datelor furnizate de Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, flacările au cuprins întreaga clădire din lemn, pe o suprafața de aproximativ 150 metri pătrați, existând un risc semnificativ de propagare la casele vecine.


Pompierii voluntari din Livezile au intervenit prompt și au reușit să scoată o butelie din casă, după ce o altă butelie explodase deja înainte de sosirea lor la fața locului.

A treia butelie a fost îndepartată din casă de către pompierii militari ai Detașamentului Bistrița. Din fericire, nu s-au înregistrat victime și casele adiacente au fost protejate înainte ca flacările să le atingă.


La finalizarea intervenției, pompierii au determinat că focul a fost declanșat cel mai probabil prin acțiunea unui copil care s-a jucat cu o brichetă. Primele materiale care au luat foc au fost textilele de pe un pat, așa cum a indicat ISU Bistrița-Năsăud.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu