HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Aproape 100 de intervenții ale polițiștilor au avut loc în ultima săptămână la sau în apropierea școlilor.

Aproape 100 de intervenții ale polițiștilor au avut loc în ultima săptămână la sau în apropierea școlilor.
Sursă foto: reperio.news

În ultima săptămână, forțele de poliție au răspuns la aproape 100 de incidente care s-au produs în interiorul sau în apropierea instituțiilor școlare, cu 37 dintre acestea fiind raportate de cetățeni prin intermediul numărului de urgență 112, conform news.ro.

Printr-un comunicat oficial transmis duminică, reprezentanții Poliției Române au declarat că pentru a asigura un nivel mai ridicat de siguranță pentru elevi și cadrele didactice, în perioada 3 - 9 noiembrie 2023, un număr de 8.969 de polițiști au fost implicați în operațiuni menite să păstreze ordinea și siguranța publică. Acestea au inclus patrularea zonelor adiacente unităților preuniversitare, mai ales în timpul sosirii și plecării elevilor la și de la cursuri.

În această perioadă, un total de 6.238 de polițiști au fost angajați în activități menite să asigure ordinea publică în zona adiacentă unităţilor preuniversitare. În plus, pentru a fluidiza traficul rutier din zonele respective, au acţionat 1.226 de poliţişti.

"În această perioadă, s-a asigurat intervenţia la 94 de evenimente sesizate în incinta sau zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, dintre care 37 au fost sesizate de cetăţeni prin S.N.U.A.U. – 112."

În același timp, au fost organizate 137 de operațiuni pentru a asigura siguranța în școli, cu un total de 2.697 de activități preventive și informative desfășurate în cadrul a 1.332 de unități preuniversitare, beneficiind de acestea un număr de 65.514 persoane.

"Dintre acestea, având ca scop creşterea gradului de conştientizare a efectelor negative ale fenomenului de tip bullying şi a celui de violenţă şcolară, la 941 de ore de curs la care au fost abordate tematici pentru prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă”, se menționează în comunicat.

Poliţiştii au subliniat că, totodată, pentru conştientizarea riscurilor legate consumul și traficul ilicit de droguri/substanțe interzise, s-au derulat 566 activități educative și informative. De asemenea, s-au realizat și 634 activități pentru instruirea personalului responsabil cu securitatea privind modul corect și eficient de intervenție în diverse situații.

"De asemenea, au fost controlate 1.108 unităţi de învăţământ preuniversitar pentru verificarea modului de asigurare cu pază, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 301/2012 privind normele metodologice de aplicare ale Legii nr. 333/2003 pentru paza bunurilor, valorilor, obiectelor şi protecţia persoanelor."

În cadrul acestui plan, au fost efectuate verificări la unitățile de alimentație publică situate în apropierea instituțiilor școlare, iar rezultatul a fost trimiterea a 76 de informări către autoritățile competente pentru remedierea problemelor identificate.

De asemenea, s-au organizat și desfășurat 473 activități pentru verificarea respectării regulilor rutiere atât de către pietoni cât și conducătorii auto din zona adiacentă unităților preuniversitare. În cadrul acestor activități au fost verificați un număr total de 2.525 conducatori auto, inclusiv 443 care se ocupau cu transportul scolar.

"În urma verificările efectuate, au fost aplicate 773 sancţiuni contravenţionale şi constatate 14 infracţiuni la regimul rutier."

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin