HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Antrenorul Robbie Fowler a fost concediat de clubul saudit Al-Qadsiah.

Antrenorul Robbie Fowler a fost concediat de clubul saudit Al-Qadsiah.
Sursă foto: content.thecoachingmanual.com/

Antrenorul Robbie Fowler a fost eliberat de sarcinile sale de către clubul de fotbal Al-Qadsiah, din liga secundă a Arabiei Saudite, la numai patru luni după ce fostul jucător al lui Liverpool s-a alăturat echipei, conform informațiilor furnizate de Reuters și Agerpres.

Fowler, în vârstă de 48 de ani, ocupând locul opt în clasamentul all-time al marcatorilor din Premier League și cu 26 de selecții pentru echipa națională a Angliei, a semnat un contract cu echipa saudită în iunie.

În prezent, Al-Qadsiah se află pe poziția secundă în liga secundară saudită după disputarea a opt partide, fiind la o distanță minimă - doar un punct - fața de liderul Al-Orobah.

"Clubul își exprimă recunoștința pentru munca depusă de antrenor și profesionalismul său demonstrat pe parcursul acestei perioade și îi dorește succes în cariera sa viitoare," se menționează în comunicatul oficial emis de Al-Qadsiah.

Succesorul lui Fowler este tehnicianul spaniol Michel Gonzalez. Fost mijlocaș al Spaniei și Real Madrid, Gonzalez are deja experiențe ca antrenor la echipe precum Sevilla și Olympique Marseille.


Fowler a mai lucrat anterior ca antrenor la cluburile Muangthong United din Thailanda, Brisbane Roar din Australia și East Bengal din India.

De la înființarea sa în sezonul 1976/1977, Al-Qadsiah a fost o prezență constantă în prima ligă saudită până la sfârșitul sezonului 1996/1997 când a retrogradat pentru prima dată. De atunci, clubul a trecut printr-o serie de promovări și retrogradări. Cea mai mare realizare a echipei este câștigarea Cupei Coroanei Prințului în anul 1992.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu