HUB PRESS

s e î n c a r c ă

ANM anunță o prognoză specială: Bucureștiul va fi lovit de un val de frig și ninsoare în weekend.

ANM anunță o prognoză specială: Bucureștiul va fi lovit de un val de frig și ninsoare în weekend.
Sursă foto: stiripesurse.ro

Conform prognozei specializate pentru capitală, ANM indică o răcire a vremii începând cu ziua de sâmbătă, însoțită de înnorări și ploi. De asemenea, pe timpul nopții se vor înregistra fenomene de lapoviță și ninsoare.

Din dimineața zilei de vineri și până sâmbătă dimineața, temperaturile vor crește comparativ cu ziua anterioară, marcând ultimele zile calde ale decadei trei din noiembrie.

Valorile termice maxime se vor situa între 14...15 grade Celsius, în timp ce minima va oscila în jurul valorii de 6 grade. Cerul va fi parțial acoperit la primele ore ale zilei, urmând ca spre seară să devină predominant noros și să apară precipitații - moderat cantitative (se estimează acumularea a 10...15 l/mp). Vântul va avea viteze moderate pe parcursul zilei, cuprinse între 35...45 km/h, urmând ca intensitatea acestuia să scadă ulterior.

Cantitatile semnificative de precipitații ce se vor acumula pot depasi 20...25 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificari în partea a doua a intervalului (cu rafale care pot atinge valori generale de 45...50 km/h). Temperatura maximă estimată va fi de 6...7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Duminică, vremea se va situa sub normele climatice pentru această perioadă din an. Cerul va fi predominant noros în primele ore ale zilei, cu posibilitatea unor precipitații slabe și mixte, urmând ca ulterior să devină variabil. Vântul va avea intensificari, cu rafale care pot atinge valori generale de 45...50 km/h. Temperatura maximă estimată va fi de 5...6 grade.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu