HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Andrei Caramitru prevede ca demiterea lui Ciolacu ar putea duce la o guvernare PSD-AUR.

Andrei Caramitru prevede ca demiterea lui Ciolacu ar putea duce la o guvernare PSD-AUR.
Sursă foto: napocanews.ro

Andrei Caramitru, un fost consilier al lui Dan Barna, este de părere că următoarea administrație guvernamentală va fi formată fie din PSD-PNL sau PSD+AUR. Acest lucru se datorează faptului că PNL și "progresiștii" nu au suficientă putere politică pentru a forma o majoritate în mod independent.


"Rezultatele voturilor la alegerile europarlamentare din România, care s-au bucurat de o prezență masivă, au fost următoarele: PSD : 28-30%; PNL : 18%-20%; polul suveranist : 20% (AUR 15%, SOS 5%); progresiștii : 17% (USR 8%, reper 3%, independenți 6%); UDMR : 6%. În ceea ce privește alegerile parlamentare, situația va fi mai favorabilă pentru PSD/PNL și mai nefavorabilă pentru restul partidelor, deoarece doar localnicii votează - fără diaspora și persoanele cu domiciliul în alt loc. Prin urmare - matematic vorbind - nu există posibilitatea formarii unei majoritati PNL - progresisti chiar dacă progresistii își revin și formează o coaliție. În acest moment, ei totalizează cel mult 28% împreună (PNL+usr) - iar usr critică vehement pe PNL, considerându-se foarte inteligenți. Singurele opțiuni - din punct de vedere matematic - pentru viitorul guvern sunt PSD/PNL sau PSD/AUR. Dintre acestea, doar prima variantă - într-un format combinat - ne menține pe traiectoria pro-occidentală", a declarat Caramitru duminică pe Facebook.


"Subiectul esențial este CINE va prelua conducerea PSD după alegeri. Dacă Ciolacu rămâne la putere, vom avea un guvern PSD/PNL. În cazul în care vine altcineva, există un risc semnificativ să intrăm într-o perioadă de instabilitate cu PSD/AUR. Prin urmare, da - este normal să criticăm vehement coaliția. Dar trebuie să gândim logic - Dumnezeu ne ferească dacă ceva se întâmplă cu Ciolacu în timpul alegerilor și este înlăturat și înlocuit cu cineva de genul Dragnea …. Asta vreau să vă transmit. Știu - situația este dificilă, este normal ca toată lumea să fie frustrată și nervoasă. Dar asta este realitatea", a concluzionat Caramitru.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin