HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Analistul politic Anton Pisaroglu: Trebuie să ne preocupe faptul că un jurnalist este ridiculizat pentru respectarea unui protocol.

Analistul politic Anton Pisaroglu: Trebuie să ne preocupe faptul că un jurnalist este ridiculizat pentru respectarea unui protocol.

Anton Pisaroglu, analist politic, consideră că incidentul prin care a trecut jurnalista Cristina Cileacu ar trebui să stârnească reflecții în societatea românească. Acesta a subliniat faptul că jurnalista a respectat regulile impuse de autoritățile israeliene și merită laude pentru profesionalismul cu care își desfășoară activitatea.

"Faptul că ambasada SUA de la București a ținut să intervină în dezbaterea creată ca urmare a faptului că jurnalista Cristina Cileacu, corespondent din războiul Israelului cu organizația teroristă Hamas, a devenit ținta bășcăliei pentru că a respectat protocolul instituit de autoritățile israeliene, ar trebui să pună pe gânduri societatea românească.

Am remarcat diverse "personalități" - variind de la jurnaliști la consilieri ai premierului - care nu s-au distins prin realizările lor profesionale, ci mai degrabă prin criticarea altora. Aceste persoane au fost rapide în a critica comportamentul Cristinei Cileacu.

Activitatea mea se desfășoară predominant în zone cu situație securitară instabilă, astfel încât pot înțelege perfect situația în care se afla ea. Deciziile luate în timp real își dovedesc ulterior corectitudinea, dar faptul că aceste "personalități" au lansat atacuri pentru a ieși din obscuritatea propriilor neîmpliniri, profitând de atenția nejustificată acordată acestui subiect, indică o transformare negativă a spațiului public românesc.

Chiar dacă nu am cunoaște-o personal pe Cristina Cileacu, doresc să-i transmit toată recunoștința mea pentru faptul că este o jurnalistă profesionistă și dedicată. Îi urez mult succes în carieră."

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu