HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Amenda pentru proprietarul care ținea 25 de câini pe un teren lângă Delta Văcărești: 17 erau închiși în țarcuri, iar 8 alergau liberi.

Amenda pentru proprietarul care ținea 25 de câini pe un teren lângă Delta Văcărești: 17 erau închiși în țarcuri, iar 8 alergau liberi.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

ASPA a identificat un număr de 25 de câini pe o proprietate situată în apropierea Deltei Văcăreşti, în Sectorul 4, ca rezultat al unei sesizări. Din total, 17 câini erau confinați în ţarcuri, iar restul de 8 se aflau liberi. Majoritatea animalelor nu erau sterilizate. Proprietarul a primit o amendă, conform news.ro.

"Am descoperit 25 de câini pe terenul unui cetăţean din apropierea Deltei Văcăreşti, sectorul 4, urmare a unei intervenţii realizate împreună cu Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti şi colegii noştri de la Serviciul Intervenţii. Acţiunea a fost inițiată ca răspuns la o sesizare privind prezența unei haite de câini liberi", informează ASPA.

Organizația adaugă că la locația indicată au fost găsiți 17 câini reținuți în ţarcuri și alți 8 care se plimbau liber. Doar trei dintre cei liberi erau sterilizaţi și un singurul era microcipat.

"Acest incident este exemplificativ pentru felul în care câinii nesterilizaţi din gospodăriile individuale se reproduc necontrolat și generează noi câini care sunt ulterior abandonaţi și ajung pe domeniul public, contribuind constant la problema câinilor străzii din Capitală", au mai comunicat reprezentanții ASPA.

Ei au declarat că proprietarul câinilor a fost sancționat cu o amendă de către polițiștii locali. De asemenea, ASPA se va implica în sterilizarea și microciparea câinilor ca parte a campaniei gratuite pentru câinii de rasă comună cu proprietar.

Sterilizarea și microciparea câinilor de rasă comună sunt obligatorii prin lege.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu