HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Alin Burcea: În 2024, Spania va fi destinația preferată a românilor, care au renunțat la vacanțele în Egipt și Iordania.

Alin Burcea: În 2024, Spania va fi destinația preferată a românilor, care au renunțat la vacanțele în Egipt și Iordania.
Sursă foto: bierensgroup.com

Alin Burcea, proprietarul operatorului de turism Paralela 45, a dezvăluit că românii au început să evite vacanțele în Egipt și Iordania, din cauza temerilor legate de conflictul din Israel. Acesta a menționat că vacanțele în Israel au fost complet anulate. În prezent, Burcea se află în Antalya, o destinație populară pentru turiștii români. Cu toate acestea, costurile pentru această destinație au crescut în acest an și se așteaptă o creștere suplimentară și anul viitor. Din acest motiv, Burcea anticipează o scădere a numărului de turiști români care vor opta pentru Antalya ca loc de vacanță în viitor.

Conform declarațiilor lui Alin Burcea, în 2024 agenția Paralela 45 va pune accent pe Spania ca destinație turistică principală. Planurile includ lansarea unor chartere din Tenerife și Gran Canaria, dar și din Faro, Portugalia. "2024 va fi anul Spaniei", a afirmat el.

"Israelul a fost anulat. Era clar că nu mai merge.", a declarat Alin Burcea cu privire la situația actuală din Orientul Mijlociu. El a adaugat că turiștii au început să renunţe şi la Iordania şi Egipt datorită proximităţii acestora de Israel şi Gaza. Cu toate acestea, Burcea a subliniat că temerile sunt nefondate, în special în cazul Iordaniei, care nu este implicată în conflict.

În ceea ce privește turismul în Europa de Vest, Burcea a menționat că există încă turiști interesați, dar numărul lor a scăzut. El a atribuit această scădere reprezentării dramatice și exagerate a evenimentelor din Europa de Vest de către unele posturi de televiziune din România.

Burcea a mai adaugat că pentru operatorii turci nu există conceptul de război. Deși Turcia s-a confruntat cu propriile sale provocări, inclusiv un cutremur devastator în 2023 și conflictul din Ucraina, industria turistică din țară continuă să prospere datorită calității serviciilor oferite.

Vânzările pentru vacanțele în Grecia au crescut semnificativ. "Am pus destinaţii noi în Grecia", a explicat Alin Burcea. În plus fața de Grecia, Paralela 45 intenționează să se concentreze pe Spania și Tunisia ca destinații principale pentru anul viitor.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin